# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Eski Kaşar | 50 Gram |
2 | Maydanoz | 3 Dal |
3 | Tereyağ | 20 Gram |
4 | Kırmızı Biber | 1 Adet |
5 | Sarımsak | 3 Diş |
6 | Simit | 3 Adet |
Simitleri halka halka doğrayın, her birinin üzerine önce tereyağ sonra da rendelenmiş sarımsakları sürün. Kaşar peynirini simit dilimlerin üzerine uyacak ebatta kesin ve üzerlerine yerleştirin. Üzerlerindeki peynir eriyinceye kadar, 10 dakika kadar, fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra minik minik doğranmış maydanozları, onun üzerine de yine minik minik doğranmış kırmızı biberi kürdanlarla simitlerin üzerine sabitleyin. Sıcak simit lokmalarınız servise hazırdır. Çay saatinde çok güzel oluyor. Afiyet olsun :))
Kalori | 347.93 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 10.53 g | 16% |
Katı Yağ | 1.73 g | 9% |
Kolestrol | 5.3 mg | 2% |
Sodyum | 444.2 mg | 19% |
Toplam Karbonhidrat | 51.45 g | 17% |
Diyet Lifi | 2.03 mg | 7% |
Protein | 13.01 g | 26% |
Kalsiyum | 111.87 mg | 11% |
Demir | 5.96 mg | 33% |
Potasyum | 23.6 mg | 1% |
A Vitamini | 211.73 IU | 4% |
B6 Vitamini | 0.2 mg | 10% |
B12 Vitamini | 0.19 µg | 0% |
E Vitamini | 0.19 mg | 1% |
K Vitamini | 25.72 µg | 0% |