1
Önce tavuk butlarını bir tencere suda haşlayın. Haşlanırken son 5 dakika kala haşlama suyuna tuz ilave edin. Haşlandıktan sonra süzdürüp üst derisini çıkararak soğumaya bırakın. Bu arada milföy hamurlarını çözdürün ve yumuşadığı zaman elle her köşesinden hafif hafif çekiştirilerek inceltin. Tavuk butlarını tuz, karabiber, köri ile hafifçe bulayarak milföylere sarın. Alt kısımdaki fazlalıkları alarak kemiklerin üzerini COOK Alüminyum folyo ile kaplayın. Milföy ile kapatırken biraz zorlanabilirsiniz, ama piştikten sonra tüm izler kapanıyor. Milföylerin üzerine yumurta sarısılarını sürün, en üstlerine de susam serpiştirerek 180 dereceye ayarlı fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
800.34 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
44.54 g |
67% |
Katı Yağ |
3.86 g |
19% |
Sodyum |
1650.58 mg |
69% |
Toplam Karbonhidrat |
156.64 g |
52% |
Diyet Lifi |
6.41 mg |
21% |
Protein |
90.94 g |
182% |
Kalsiyum |
192.85 mg |
19% |
Demir |
18.57 mg |
103% |
Potasyum |
757.54 mg |
22% |
A Vitamini |
142.74 IU |
3% |
B6 Vitamini |
0.1 mg |
5% |
E Vitamini |
1.35 mg |
5% |
K Vitamini |
57.5 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.