1
Kuru fasulyeyi bir gece önceden suda ıslatıp, bekletin. Ertesi gün pişirme esnasında, önce suda beklettiğiniz fasulyeyi süzüp, geniş bir tencerede fasulyeler yumuşayıncaya kadar bol suda haşlayın. Haşladığınız fasulyeleri süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Kırmızı biberi halka halka doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Sonra domates salçası ve biber salçasını da ekleyip, karıştırın. Daha sonra suda haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri ve çemenleri ayıklanmış pastırmaları tencereye alıp, üzerini örtecek kadar suyla doldurun ve pişmeye bırakın. Ara sıra kontrol edip, suyunu çekip de fasulyeler pişmediyse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Fasulyeler piştikten sonra, servis öncesinde toprak kaplara paylaştırıp, her bir toprak kabın üzerine milföy hamuru yerleştirin ve önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 10 - 15 dakika daha pişirin. Hamurların üzeri hafif kızardığında fırından alıp servis edin. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
558.55 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
22.08 g |
33% |
Katı Yağ |
1.68 g |
8% |
Kolestrol |
17.06 mg |
6% |
Sodyum |
867.17 mg |
36% |
Toplam Karbonhidrat |
53.8 g |
18% |
Diyet Lifi |
1.27 mg |
4% |
Protein |
28.49 g |
57% |
Kalsiyum |
10.03 mg |
1% |
Demir |
2.84 mg |
16% |
Potasyum |
180.03 mg |
5% |
A Vitamini |
291.75 IU |
6% |
B3 Vitamini |
0.22 mg |
1% |
B6 Vitamini |
2.05 mg |
103% |
E Vitamini |
0.48 mg |
2% |
K Vitamini |
1.67 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.