1
Hazırlama ve Pişirme:
Yeşil biber, soğan, sarmısak küçük küçük doğrandıktan sonra nane ve kıyma ile birlikte mikrodalgaya uygun cam bir güveçte karıştırılır. Güvecin üstü COOK Mikrodalga Streç Film ile örtülür ve iki kez karıştırılarak kuvvetli ısıda 10 dakika pişirilir.
Fazla yağını süzdükten sonra, ufak küp şeklinde doğranmış domatesler ve maydonoz ilave edilir. Üstü tekrar örtülüp kuvvetli ısıda iki kez daha karıştırılarak 5-10 dakika arasında pişirilir.
Lavaşların ortasına hazırlanan kıyma karışımı konur.
Arzuya göre lavaşları da mikrodalgada ısıtabilirsiniz.
Lavaş kıymalı pideniz servise hazır....
Afiyet Olsun
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
475.03 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
28.23 g |
43% |
Doymamış Yağ |
0.03 g |
0% |
Kolestrol |
0.12 mg |
0% |
Sodyum |
3.11 mg |
0% |
Toplam Karbonhidrat |
38.49 g |
13% |
Diyet Lifi |
0.59 mg |
2% |
Protein |
47.01 g |
94% |
Kalsiyum |
12.28 mg |
1% |
Demir |
0.46 mg |
3% |
Potasyum |
195.85 mg |
6% |
A Vitamini |
660.38 IU |
13% |
B1 Vitamini |
0.01 mg |
1% |
B2 Vitamini |
0.01 mg |
1% |
B3 Vitamini |
0.25 mg |
1% |
B6 Vitamini |
2.1 mg |
105% |
E Vitamini |
0.82 mg |
3% |
K Vitamini |
8.26 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.