1
Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlıyoruz. 10 dk. mısır ununun rengi dönene kadar kavuralım. Mısır unu bir güzel kavrulduktan sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve bütün malzemelerin fokurdamasını bekliyoruz.
Peynirleri yavaş yavaş eklemeye başlayabiliriz.
Bir yandan da karıştıralım ve peynirin kuymağın içinde erimesini bekleyelim.
Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz.
Tereyağı üste çıkıp kendini gösterdiğinde artık yemeğe hazır hale geldi demektir.
Kuymağı kesinlikle sıcak yemenizi tavsiye ederim. Soğuduktan sonra yada ısıtıp sonra yemek gibi bir gaflette bulunmayın
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
687.00 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
54.2 g |
82% |
Katı Yağ |
17.15 g |
86% |
Kolestrol |
53 mg |
18% |
Sodyum |
231 mg |
10% |
Toplam Karbonhidrat |
13.25 g |
4% |
Protein |
27.15 g |
54% |
Kalsiyum |
28.5 mg |
3% |
Demir |
0.55 mg |
3% |
Potasyum |
35.5 mg |
1% |
A Vitamini |
849.25 IU |
17% |
B6 Vitamini |
0.5 mg |
25% |
B12 Vitamini |
1.88 µg |
0% |
E Vitamini |
0.8 mg |
3% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.