# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 6 Adet |
2 | Taze Kaşar | 2 Su Bardağı |
3 | Riviera Zeytin Yağı | 1 Kahve Fincanı |
4 | Feslegen | 1 Dal |
5 | Midye | 36 Adet |
6 | Sarımsak | 1 Diş |
7 | Soğan | 1 Adet |
Midyeleri Haşlama: Tencerenin içine 3 su bardağı suyu ekleyin, içine yarım limon suyunu, 2 adet defne yaprağını ve tuzu ekleyip kaynatın. Daha sonra kabuklu midyeleri içine atıp 20 dakika kaynatın. Sonra bir kevgir yardımı ile midyeleri çıkartın ve bir kenara alın.
Hazırlama: Haşlanmış midyelerin kabuklarını açıp fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde kıyılmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda soteleyin. Rendelenmiş domates ve 1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen ilave edip 10 dakika pişirin.
Pişirme: Karışımı midyelerin içlerine pay edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirip servis yapın. Afiyet Olsun.
Kalori | 902.30 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 41.01 g | 62% |
Kolestrol | 0.25 mg | 0% |
Sodyum | 1868.35 mg | 78% |
Toplam Karbonhidrat | 25.6 g | 9% |
Diyet Lifi | 0.23 mg | 1% |
Protein | 89.54 g | 179% |
Kalsiyum | 620.52 mg | 62% |
Demir | 26.37 mg | 147% |
Potasyum | 2373.61 mg | 68% |
A Vitamini | 1125.2 IU | 23% |
B1 Vitamini | 0.04 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.24 mg | 1% |
B6 Vitamini | 1.82 mg | 91% |
B12 Vitamini | 8.57 µg | 0% |
E Vitamini | 2.53 mg | 8% |
K Vitamini | 0.45 µg | 0% |