# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 1 Adet |
2 | Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Kültür Mantarı | 5 Adet |
5 | Patates | 1 Adet |
6 | Mezgit | 4 Adet |
7 | Köri | 1 Çay Kaşığı |
Hazırlanış: Mezgitleri ayıklayıp, kılçığını çıkarın. Izgara yaptıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın. Jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğranmış patatesi sıvıyağda kızartın ve güvecin içine alın. Üzerine ızgara balığı yerleştirin. Diğer tarafta rendelenmiş domatesi bir tavaya alın. Köri, mantar ve tuzu ilave edip, harlı ateşte kaynatın. Hazırladığınız sosu balığı üzerine gezdirin.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun.
Kalori | 406.08 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 27.62 g | 42% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Kolestrol | 44.12 mg | 15% |
Sodyum | 410.69 mg | 17% |
Toplam Karbonhidrat | 11.43 g | 4% |
Diyet Lifi | 1.83 mg | 6% |
Protein | 30.05 g | 60% |
Kalsiyum | 15.8 mg | 2% |
Demir | 1.73 mg | 10% |
Potasyum | 1210.29 mg | 35% |
A Vitamini | 288.19 IU | 6% |
B1 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B3 Vitamini | 1.34 mg | 7% |
B6 Vitamini | 1.68 mg | 84% |
B12 Vitamini | 0.07 µg | 0% |
E Vitamini | 6.37 mg | 21% |
K Vitamini | 1.51 µg | 0% |