1
tereyağı eritilir.
bir kapta şeker ve un karıştırılır.
süt eklenerek iyice çırpılır.
tereyağ yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır ve krep hamuru kıvamında bir karışım elde edilir.
porselen fırın kabı tereyağ ile yağlanarak karışım dökülür.
taze-kuru yada dondurulmuş yaban mersinleri üzerine serpiştirilir. en üste çok az bir miktar toz şeker gezdirilip 175 derece ısıtılmış fırına verilir.
1 saat kadar pişirilip sıcak servis edilir.
servis esnasında krema yada krem şanti kullanılabilir.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
552.25 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
16.13 g |
24% |
Katı Yağ |
8.58 g |
43% |
Kolestrol |
26.5 mg |
9% |
Sodyum |
137.5 mg |
6% |
Toplam Karbonhidrat |
72.15 g |
24% |
Protein |
14.48 g |
29% |
Kalsiyum |
72.5 mg |
7% |
Demir |
0.28 mg |
2% |
Potasyum |
93.75 mg |
3% |
A Vitamini |
487.5 IU |
10% |
E Vitamini |
0.4 mg |
1% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.