Meyveli Kadayıf Yumağı - COOK Tüketici Ürünleri

Meyveli Kadayıf Yumağı

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3386 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 10 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 3 Kahve Fincanı
2 Toz Şeker 3 Kahve Fincanı
3 Esmer Şeker 1 Su Bardağı
4 Tereyağ 1 Çay Kaşığı
5 Ceviz 100 Gram
6 Yağsız İnek Sütü 1 Litre
7 Krema 200 Mililitre
8 Çiğ Tel Kadayıf 750 Gram
9 Dondurulmuş Vişne 500 Gram

Yapım Aşamaları

1

Tel kadayıfı, kesme tahtasında küçük küçük kıyın, elinizle ufalayın. Pişirme tenceresinde 1 çay kaşığı tereyağ ile sık sık karıştırarak kavurun. Altını söndürün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine minik minik ufalanmış ceviz (ben ceviz rendesi kullandım) ve esmer şekeri ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımın yarısını cam bir kaseye yayın. Diğer tarafta arasının muhallebisini pişirmek için verilen miktarlardaki un, şeker ve süt ile muhallebisini pişirin. Muhallebi soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın. Daha sonra dondurulmuş vişneyi de ekleyip kaşıkla karıştırın. Bu karışımı, daha önce cam kaseye yaydığınız kadayıfın üzerine döküp, ayırdığınız kadayıfın diğer yasını da en üstüne dökün. En tepesine birkaç vişne tanesi koyarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)) Not : Aynı tarifi, muhallebinin arasına vişne yerine portakal kabuğu rendesi ve minik doğranmış portakal dilimleri ilave ederek de yapabilirsiniz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 564.37 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 14.19 g 22%
Katı Yağ 3.97 g 20%
Kolestrol 44.77 mg 15%
Sodyum 166.3 mg 7%
Toplam Karbonhidrat 81.24 g 27%
Protein 13.54 g 27%
Kalsiyum 327.94 mg 33%
Demir 3.66 mg 20%
Potasyum 687.3 mg 20%
A Vitamini 1516.51 IU 30%
B6 Vitamini 0.08 mg 4%
E Vitamini 0.22 mg 1%
K Vitamini 1.31 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.