# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 5 Çay Kaşığı |
2 | Cheddar Peyniri | 2 Yemek Kaşığı |
3 | Maydanoz | 0.5 Demet |
4 | Kültür Mantarı | 5 Adet |
5 | Sarımsak | 2 Diş |
6 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlama: Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın. Fırına dayanıklı kabınıza COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serin. Mantarlarınızı yıkadıktan sonra, ortası yuvarlak olacak şekilde saplarını kesip kağıt havlu ile kurutup yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Kestiğiniz mantar saplarını daha sonra yapacağınız bir yemek tarifinde kullanmak üzere saklayın. Maydanozları yıkadıktan sonra yapraklarını ve sarımsağı incecik doğrayın. Rendelenmiş cheddar peyniri (kaşar peyniri de olabilir) ile malzemeleri karıştırın.
Pişirme: Mantar şapkalarının içine önce bir çay kaşığı zeytinyağ koyun. Sonra hazırladığınız karışım ile doldurun. Fırında 20-25 dakika pişirin. Mantarlarınızı ara sıcak olarak ikram edebileceğiniz gibi, kullandığınız mantar miktarını kişi sayısına göre artırarak ana yemek olarak da tercih edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Kalori | 60.27 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 3.79 g | 6% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Kolestrol | 0.25 mg | 0% |
Sodyum | 11.41 mg | 0% |
Toplam Karbonhidrat | 5.54 g | 2% |
Diyet Lifi | 1.53 mg | 5% |
Protein | 4.24 g | 8% |
Kalsiyum | 17.59 mg | 2% |
Demir | 1.1 mg | 6% |
Potasyum | 398.22 mg | 11% |
A Vitamini | 561.81 IU | 11% |
B3 Vitamini | 0.88 mg | 4% |
B6 Vitamini | 1.31 mg | 66% |
B12 Vitamini | 0.11 µg | 0% |
E Vitamini | 1.91 mg | 6% |
K Vitamini | 109.53 µg | 0% |