Mantarsoslu Kuzu Izgara - COOK Tüketici Ürünleri

Mantarsoslu Kuzu Izgara

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1547 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 2 Çorba Kaşığı
2 Un 3 Çorba Kaşığı
3 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
4 Kültür Mantarı 500 Gram
5 Sarımsak 1 Diş
6 Soğan 1 Adet
7 Kuzu Kol 500 Gram
8 Kapari 20 Gram
9 Krema 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

kuzu kolu kasapta ızgaralık açtırın soslatıp dinlensi ayrı birtencereye yagı koyun sagannı sıçan dişi sarmısakta aynı dograyıp atın sonra mantarları julyen dograyıp içine atın kavurun ununu verip kıremasınıda atın tatlandırın sosunu çok koyu olmasın parmagınızın üstünden akmayacak şekilde olsun etleri kızartıp tabaklayın servis ederken sosunu verim afiyetle ye

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 386.76 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 29.13 g 44%
Katı Yağ 3.6 g 18%
Kolestrol 41.87 mg 14%
Sodyum 423.79 mg 18%
Toplam Karbonhidrat 7.09 g 2%
Diyet Lifi 1.44 mg 5%
Protein 31.85 g 64%
Kalsiyum 44.61 mg 4%
Demir 0.97 mg 5%
Potasyum 518.42 mg 15%
A Vitamini 704.96 IU 14%
B3 Vitamini 1.1 mg 6%
B6 Vitamini 3.27 mg 164%
B12 Vitamini 0.05 µg 0%
E Vitamini 2.06 mg 7%
K Vitamini 0.1 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.