# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sızma Zeytin Yağı | 4 Çorba Kaşığı |
2 | Un | 1 Çorba Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Biberiye | 1 Çorba Kaşığı |
5 | Dereotu | 0.5 Demet |
6 | Karabiber | 1 Tutam |
7 | Baldo Pirinç | 1 Su Bardağı |
8 | Tereyağ | 1 Çorba Kaşığı |
9 | Tereyağ | 2 Çorba Kaşığı |
10 | Dana Bonfile | 300 Gram |
11 | Hardal | 1 Tatlı Kaşığı |
12 | Kültür Mantarı | 250 Gram |
13 | Patates | 2 Adet |
14 | Sarımsak | 2 Diş |
15 | Soğan | 2 Adet |
16 | Yarım Yağlı İnek Sütü | 250 Mililitre |
17 | Teriyaki Sos | 1 Tatlı Kaşığı |
18 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Bonfilelerin Hazırlanışı: Tencerenizde, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağında 1 adet yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. Bonfileleri ekleyip iki tarafını çevirerek hafifçe kızarttıktan sonra 1 kahve fincanı su, teriyaki sos, biberiye, 1 diş doğranmış sarmısak, tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Mantar Sosun Hazırlanışı: Tencerenizde, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağında 1 adet yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. Dilim şeklinde kestiğiniz mantarları soğana ekleyip kısık ateşte mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Diğer tarafta 1 çorba kaşığı tereyağında 1 çorba kaşığı unu kavurun. Topaklanmaması için azar azar ilave ettiğiniz süt ile hızlıca karıştırın. 1 tatlı kaşığı hardal, tuz, karabiber ekledikten sonra yukarıda pişirdiğiniz mantarları ilave edip karıştırın.
Mantarlı Fleminyon Sunumu: Pişirmiş olduğunuz bonfileleri birer dilim kızartılmış ekmeklerin üzerine yerleştirin. Mantarlı sos ile de bonfilelerin üzerini kapatacak şekilde süsleyin.
Yelpaze Patates Hazırlanışı: Küçük boy patatesleri, kabuklarını soymadan yıkayın. Bıçak ile enlemesine yanyana şeritler halinde altına varmadan kesin. 1 kasede, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, biberiye, 1 diş doğranmış sarmısağı karıştırın. Hazırlamış olduğunuz patatesleri bu karışımda 30 dakika kadar bekletin. COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde karışımdan çıkardığınız patatesleri 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan patatesler yelpaze şeklinde açılacaktır.
Dereotlu Pilav Hazırlanışı: 1 bardak baldo pirinci 20 dakika sıcak suda beklettikten sonra süzüp yıkayın. Tencerenizde 1 çorba kaşığı tereyağını eritip yarım demet ince doğranmış dereotunu ekleyip bir kaç dakika çevirin. 1.5 su bardağı su ilave edip kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra pirinci ilave edip 5 dakika yüksek ateşte 5 dakika kısık ateşte pişirin. Pirinçler suyunu çektikten sonra üzerini havlu kağıt ile örtüp dinlendirin.
Servis: Mantarlı fleminyonunuz, yelpaze patates ve dereotlu pilav eşliğinde sunuma hazırdır. Afiyet Olsun......
Kalori | 1256.43 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 43.87 g | 66% |
Katı Yağ | 5.16 g | 26% |
Kolestrol | 113.9 mg | 38% |
Sodyum | 967.54 mg | 40% |
Toplam Karbonhidrat | 122.4 g | 41% |
Diyet Lifi | 1.76 mg | 6% |
Protein | 50.73 g | 101% |
Kalsiyum | 234.8 mg | 23% |
Demir | 4.95 mg | 28% |
Potasyum | 1480.38 mg | 42% |
A Vitamini | 2931.18 IU | 59% |
B3 Vitamini | 2.64 mg | 13% |
B6 Vitamini | 9.75 mg | 488% |
B12 Vitamini | 0.05 µg | 0% |
E Vitamini | 4.75 mg | 16% |
K Vitamini | 2.84 µg | 0% |