Mantarlı Acılı Tavuk Roti - COOK Tüketici Ürünleri

Mantarlı Acılı Tavuk Roti

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1027 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 4 Adet
2 Sızma Zeytin Yağı 1 Çorba Kaşığı
3 Sofra Tuzu 3 Çay Kaşığı
4 Kekik 2 Çay Kaşığı
5 Bütün Tavuk 1 Adet
6 Kültür Mantarı 1 Kilogram
7 Meksika Biber 500 Gram
8 Soğan 2 Adet
9 Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

tavukları kırmızıtoz biber ve yag tuz sarmısaklayıp fırına verin 180 dercede 30dk sonra pitiyse parçalayıp yemek tepsisine diz ayrı tencerede soganları kavur mantarlarıda kavurduktan sonra biberlerinide at salçayıda kavur suyunu ver tatlandırıp sosu kaynat ve tepsideki tavugun üzerine ver fırına at 10 dk 150 derecede pişirip servis et

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 171.22 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 6.82 g 10%
Katı Yağ 0.6 g 3%
Doymamış Yağ 0.02 g 0%
Kolestrol 18.6 mg 6%
Sodyum 510.79 mg 21%
Toplam Karbonhidrat 10.56 g 4%
Diyet Lifi 1.84 mg 6%
Protein 18.41 g 37%
Kalsiyum 32.91 mg 3%
Demir 2.76 mg 15%
Potasyum 944.81 mg 27%
A Vitamini 1156.68 IU 23%
B1 Vitamini 0.03 mg 2%
B2 Vitamini 0.03 mg 2%
B3 Vitamini 1.54 mg 8%
B6 Vitamini 4.63 mg 232%
B12 Vitamini 0.07 µg 0%
E Vitamini 3.62 mg 12%
K Vitamini 0.01 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.