1
Pişirme tencerenizde soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Minik minik kesilmiş mantarları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Çarliston biberleri de minik minik doğrayıp mantarlara ilave ederek biraz daha pişirin. Soya sos ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yufkayı tezgâha serin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırparak harc hazırlayın. Serdiğiniz yufkanın üzerine fırça yardımıyla harcı sürün ve 2. yufkayı üzerine yayın. Çay tabağından biraz daha büyük bir yuvarlak tabağı yufkaların üzerine koyun ve bıçak yardımıyla yufkanızı daire şeklinde kesin (Ben kiş kabı kullandım. Bknz. Ek’li resim). Kestiğiniz her dairenin ortasına daha önceden soğumaya bıraktığınız mantarlı harcı ekleyin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ve yufkaların tepesini büzerek bohça haline getirin. Maydanoz ya da taze soğan ile ağzını bağlayın ve COOK kesilmiş yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
Kalan harçtan üzerlerine sürerek önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 – 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun …
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
302.87 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
11.8 g |
18% |
Katı Yağ |
0.01 g |
0% |
Kolestrol |
2.21 mg |
1% |
Sodyum |
140.17 mg |
6% |
Toplam Karbonhidrat |
35.74 g |
12% |
Diyet Lifi |
2.86 mg |
10% |
Protein |
11.54 g |
23% |
Kalsiyum |
166.24 mg |
17% |
Demir |
0.93 mg |
5% |
Potasyum |
374.63 mg |
11% |
A Vitamini |
660.46 IU |
13% |
B2 Vitamini |
0.09 mg |
5% |
B3 Vitamini |
0.15 mg |
1% |
B6 Vitamini |
1.34 mg |
67% |
E Vitamini |
1.36 mg |
5% |
K Vitamini |
92.42 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.