Makarnalı Börek (yalancı Su Böreği) - COOK Tüketici Ürünleri

Makarnalı Börek (yalancı Su Böreği)

  • Kaç Kişilik: 10
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 4706 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Klasik Beyaz Peynir 250 Gram
2 Ayçiçek Yağı 1 Su Bardağı
3 Fiyonk Makarna 250 Gram
4 Maydanoz 0.5 Demet
5 Su 1 Çay Bardağı
6 Koyun Sütü 1 Su Bardağı
7 Yumurta 3 Adet
8 Yufka 3 Yaprak
9 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

500 gr.lık fiyonk makarna paketinin yarısını (250 gr.) haşlayıp süzün. (Biraz fazla haşlansın.) Diğer tarafta sıvıyağ, süt, su, 2 ad. yumurta, rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırıp börek harcını hazırlayın. Fırın tepsinizi COOK yağlı pişirme kağıdı ile kaplayıp üzerine azıcık yağ sürün. Bir kat yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde tepsiye yayın. Zemin tabanının sağlam olması için biraz yağlayıp, 2.inci yufkadan parçalar koparıp en alta zemin yapın. Üzerine hazırladığınız harcın üçte birini yayın, üzerine bir kat yufkayı gelişigüzel yayın, üzerine tekrar harcın üçte ikisini yayın. Üzerine kalan harcı da yayıp kenarlara taşmış olan yufkaları üzerine kapatın. (Bu durumda hazırlanan harç üçe bölünerek her katın arasına yayılmalıdır). En üstüne de 1 yumurtayı çırpıp sürün. 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Makarnaları hissedilmeyen, su böreği tadında bir börek olacaktır. Afiyet olsun...

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 470.63 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 183.92 g 279%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Sodyum 352.14 mg 15%
Toplam Karbonhidrat 34.84 g 12%
Diyet Lifi 0.11 mg 0%
Protein 11.5 g 23%
Kalsiyum 168.77 mg 17%
Demir 1.02 mg 6%
Potasyum 87.99 mg 3%
A Vitamini 309.65 IU 6%
B1 Vitamini 0.25 mg 17%
B2 Vitamini 0.31 mg 18%
B5 Vitamini 0.24 mg 2%
B6 Vitamini 0.12 mg 6%
B12 Vitamini 0.12 µg 0%
E Vitamini 8.35 mg 28%
K Vitamini 54.68 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.