# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yoğurt | 0.75 Su Bardağı |
2 | Sızma Zeytin Yağı | 3 Yemek Kaşığı |
3 | Un | 3 Yemek Kaşığı |
4 | Nane | 1 Tutam |
5 | Pul Kırmızıbiber | 1 Tutam |
6 | Basmati Pirinç | 0.5 Su Bardağı |
7 | Yeşil Mercimek | 1 Çay Bardağı |
8 | Sarımsak | 2 Diş |
9 | Yumurta | 1 Adet |
10 | Tavuk Suyu | 1 Su Bardağı |
Hazırlanışı: Pirinçleri ve mercimekleri çok fazla olmadan ve diri kalacak şekilde haşlayın. Tavuk suyunu ve dirice haşladığınız mercimek ve pirinçleri tencerenin içerisine boşaltın ve 5dk kaynatın. İçerisine istediğiniz miktarda ılık su ilave edin.
Terbiye Hazırlama: Boş bir kaba un ve yoğurtu boşaltın ve karıştırın. Daha sonra yumurtayı kırın ve iyice karıştırın.
Hazırlanışı (devam): Sarımsakları ezin ve iyice doğrayın. Çorba kaynamaya başladıktan sonra terbiyesini yavaşça ilave edin ve iyice karıştırın. Doğradığınız sarımsakları ve kuru naneyi de ilave edin. Ocağın altını kısıp 5 dk daha kısık ateşte pişirin.
Sos Hazırlama: Sıvı yağı veya tereyağını tencereye koyun ve eritin. İçerisine 1 tutam toz kırmızı biber ve 1 tutam nane ilave edin ve iyice karıştırın.
Servis: Çorbayı çukur bir tabağa koyun. Üzerine hazırladığınız sosu ilave edin ve servise sunun. Afiyet olsun!
Kalori | 344.25 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 4.89 g | 7% |
Kolestrol | 4.88 mg | 2% |
Sodyum | 69.7 mg | 3% |
Toplam Karbonhidrat | 27.48 g | 9% |
Diyet Lifi | 0.07 mg | 0% |
Protein | 8.36 g | 17% |
Kalsiyum | 55.25 mg | 6% |
Demir | 0.09 mg | 1% |
Potasyum | 64.31 mg | 2% |
A Vitamini | 7.8 IU | 0% |
B6 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
K Vitamini | 0.06 µg | 0% |