Kuzu İncik, Arpa Şehriye Pilavı ızgara Domates - COOK Tüketici Ürünleri

Kuzu İncik, Arpa Şehriye Pilavı ızgara Domates

  • Kaç Kişilik: 2
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1688 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 90 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 1 Yemek Kaşığı
2 Deniz Tuzu 1 Yemek Kaşığı
3 Arpa Şehriye Makarna 0.5 Su Bardağı
4 Defne Yaprağı 0.5 Adet
5 Maydanoz 1 Tutam
6 Tereyağ 1 Tatlı Kaşığı
7 Kırmızı Biber 0.5 Adet
8 Domates Cherry 8 Adet
9 Havuç 1 Adet
10 Sarımsak 1 Diş
11 Taze Soğan 0.5 Dal
12 Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı
13 Et Suyu 2 Su Bardağı
14 Tane Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
15 Sıvı Yağ 3 Yemek Kaşığı
16 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
17 Cook Fırın Torbası Küçük Boy 1 Adet
18 Kuru Soğan 1 Adet
19 Kuzu İncik 2 Adet
20 Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Fırın Poşetinde Kuzu İncik - Tavayı kızdırın. - Bir tabak içerisinde inciklerin üzerine değirmende öğütülmüş tane karabiber ve deniz tuzu serpin, biraz sıvı yağ ekleyin. İnciklerin bir kaç kez çevirerek sosa bulayın. - Tavaya biraz sıvı yağ ekleyin ve inciklerin her iki yüzü kahverengi olana dek (yaklaşık 10 dk) kızartın. - Kuru soğanı, havucu gelişigüzel doğrayın, sarımsağı ezin. - Başka bir tavada soğan, havuç ve sarımsağı biraz sıvı yağ ile kavurun. - Biber salçasını ekleyin kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. - 1 su bardağı et suyunu, tuzunu, tane karabiberini ve defne yaprağını ekleyip kapağını kapatın. - Etler hazırlanınca tavadan alarak kesme tahtası üzerinde dikine iki yerinden bıçakla kesin ve Cook Fırın Poşetine alın. - Et sulu karışımı süzerek suyunu fırın poşetine aktarın. - Poşetin ağzını bağlayıp, bir kaç yerinden delerek etleri önceden 180°C de 1 saat 15dk pişirin. - Pişme süresinin ardından poşette biriken sosu ocakta çektirerek etin üzerinde servis yapın.

2

Arpa Şehriye Pilavı - İncikleri kızarttığınız tavaya biraz tereyağı ekleyin, yağı eritin. - Küp küp doğradığınız kırmızı biberi tavaya alın ve yaklaşık 1dk soteleyin. - Ardından arpa şehriyeyi ekleyin, rengi koyulaşınca et suyunu ve tuzunu ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk pişirin. - Pişince 10 dk dinlendirin. - Bir tutam maydanozu kıyın, servis sırasında pilava ekleyin.

3

Izgara Domates - Cherry domatesleri, irice doğradığınız taze soğanı Cook Yağlı Pişirme Kağıdına alın, üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin. - Önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Fırının ızgarasını açıp, domatesler yumuşayıp yer yer kabukları patlayıncaya kadar pişirin.

4

Servis Bir porsiyon kuzu inciği servis tabağına alın. Ocakta çektirdiğiniz sos, arpa şehriye pilavı ve ızgara domatesler ile servis yapın. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 844.28 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 164.05 g 249%
Katı Yağ 0.86 g 4%
Kolestrol 2.78 mg 1%
Sodyum 89.43 mg 4%
Toplam Karbonhidrat 93.47 g 31%
Diyet Lifi 7.78 mg 26%
Protein 46.6 g 93%
Kalsiyum 20.92 mg 2%
Demir 2.45 mg 14%
Potasyum 202.93 mg 6%
A Vitamini 10570.12 IU 211%
B1 Vitamini 0.54 mg 36%
B2 Vitamini 0.23 mg 14%
B3 Vitamini 0.82 mg 4%
B6 Vitamini 4.14 mg 207%
E Vitamini 8.14 mg 27%
K Vitamini 31.8 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.