# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1 Yemek Kaşığı |
2 | Deniz Tuzu | 1 Yemek Kaşığı |
3 | Arpa Şehriye Makarna | 0.5 Su Bardağı |
4 | Defne Yaprağı | 0.5 Adet |
5 | Maydanoz | 1 Tutam |
6 | Tereyağ | 1 Tatlı Kaşığı |
7 | Kırmızı Biber | 0.5 Adet |
8 | Domates Cherry | 8 Adet |
9 | Havuç | 1 Adet |
10 | Sarımsak | 1 Diş |
11 | Taze Soğan | 0.5 Dal |
12 | Biber Salçası | 1 Tatlı Kaşığı |
13 | Et Suyu | 2 Su Bardağı |
14 | Tane Karabiber | 1 Tatlı Kaşığı |
15 | Sıvı Yağ | 3 Yemek Kaşığı |
16 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
17 | Cook Fırın Torbası Küçük Boy | 1 Adet |
18 | Kuru Soğan | 1 Adet |
19 | Kuzu İncik | 2 Adet |
20 | Kırmızı Toz Biber | 1 Çay Kaşığı |
Fırın Poşetinde Kuzu İncik - Tavayı kızdırın. - Bir tabak içerisinde inciklerin üzerine değirmende öğütülmüş tane karabiber ve deniz tuzu serpin, biraz sıvı yağ ekleyin. İnciklerin bir kaç kez çevirerek sosa bulayın. - Tavaya biraz sıvı yağ ekleyin ve inciklerin her iki yüzü kahverengi olana dek (yaklaşık 10 dk) kızartın. - Kuru soğanı, havucu gelişigüzel doğrayın, sarımsağı ezin. - Başka bir tavada soğan, havuç ve sarımsağı biraz sıvı yağ ile kavurun. - Biber salçasını ekleyin kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. - 1 su bardağı et suyunu, tuzunu, tane karabiberini ve defne yaprağını ekleyip kapağını kapatın. - Etler hazırlanınca tavadan alarak kesme tahtası üzerinde dikine iki yerinden bıçakla kesin ve Cook Fırın Poşetine alın. - Et sulu karışımı süzerek suyunu fırın poşetine aktarın. - Poşetin ağzını bağlayıp, bir kaç yerinden delerek etleri önceden 180°C de 1 saat 15dk pişirin. - Pişme süresinin ardından poşette biriken sosu ocakta çektirerek etin üzerinde servis yapın.
Arpa Şehriye Pilavı - İncikleri kızarttığınız tavaya biraz tereyağı ekleyin, yağı eritin. - Küp küp doğradığınız kırmızı biberi tavaya alın ve yaklaşık 1dk soteleyin. - Ardından arpa şehriyeyi ekleyin, rengi koyulaşınca et suyunu ve tuzunu ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk pişirin. - Pişince 10 dk dinlendirin. - Bir tutam maydanozu kıyın, servis sırasında pilava ekleyin.
Izgara Domates - Cherry domatesleri, irice doğradığınız taze soğanı Cook Yağlı Pişirme Kağıdına alın, üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin. - Önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Fırının ızgarasını açıp, domatesler yumuşayıp yer yer kabukları patlayıncaya kadar pişirin.
Servis Bir porsiyon kuzu inciği servis tabağına alın. Ocakta çektirdiğiniz sos, arpa şehriye pilavı ve ızgara domatesler ile servis yapın. Afiyet olsun.
Kalori | 844.28 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 164.05 g | 249% |
Katı Yağ | 0.86 g | 4% |
Kolestrol | 2.78 mg | 1% |
Sodyum | 89.43 mg | 4% |
Toplam Karbonhidrat | 93.47 g | 31% |
Diyet Lifi | 7.78 mg | 26% |
Protein | 46.6 g | 93% |
Kalsiyum | 20.92 mg | 2% |
Demir | 2.45 mg | 14% |
Potasyum | 202.93 mg | 6% |
A Vitamini | 10570.12 IU | 211% |
B1 Vitamini | 0.54 mg | 36% |
B2 Vitamini | 0.23 mg | 14% |
B3 Vitamini | 0.82 mg | 4% |
B6 Vitamini | 4.14 mg | 207% |
E Vitamini | 8.14 mg | 27% |
K Vitamini | 31.8 µg | 0% |