1
Kuşkonmazları yıkayıp buharda 5 dakika pişirin. Marulu yıkayıp sıkın.
Frenk soğanlarını doğrayın ve tereyağ ile frenk soğanlarını karıştırın.
Yumurtayı derin bir cam kasenin içine kırın. Bir tencerenin içine kaynar su doldurun ve içine yumurtaları kırdığınız kabı yerleştirin. Kıvamlı hale gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Üzerine taze kremayı ilave edin.
3 dilim büyük tost ekmeğini kızartın.
1.dilimin kızarmamış tarafına kremayı sürün ve üzerine kuşkonmazları ekleyin.
Diğer ekmek diliminin alt tarafına tereyağlı frenk soğanı sürün. Kızarmış tarafına yumurtaları sürüp marul yapraklarını yerleştirin.
3.dilimi de koyup ikiye bölüp servise sunun.
Afiyet Olsun
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
1024.53 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
35.6 g |
54% |
Katı Yağ |
20.49 g |
102% |
Kolestrol |
87.7 mg |
29% |
Sodyum |
613.63 mg |
26% |
Toplam Karbonhidrat |
77.92 g |
26% |
Diyet Lifi |
5.03 mg |
17% |
Protein |
35.59 g |
71% |
Kalsiyum |
485.65 mg |
49% |
Demir |
15.02 mg |
83% |
Potasyum |
1320.37 mg |
38% |
A Vitamini |
14424.05 IU |
288% |
B1 Vitamini |
0.4 mg |
27% |
B2 Vitamini |
0.5 mg |
29% |
B6 Vitamini |
0.59 mg |
30% |
B12 Vitamini |
0.6 µg |
0% |
E Vitamini |
4.65 mg |
16% |
K Vitamini |
1.65 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.