Kurutulmuş Kavakmantarı Kuzuetli - COOK Tüketici Ürünleri

Kurutulmuş Kavakmantarı Kuzuetli

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 621 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
2 Su 3 Su Bardağı
3 Sarımsak 1 Adet
4 Soğan 2 Adet
5 Kuzu Kuşbaşı 100 Gram
6 Domates Salcası 1 Yemek Kaşığı
7 Organik Mantar 1 Kilogram

Yapım Aşamaları

1

genelde bu kavak mantarı kçürük kavak diplerinde olur çok lezzetlidir bu mantarın tazede yenir yapılışı soganları kuşmaşı dogra ve tencereye sıvıyag koy kavur sonra içine kuşbaşı dogranmış etleri at kavurduktan sonra salçasını ver suyunuda at kaynattıktan sonra mantarlarıda atıp 5 10 dk pişir servis et

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 124.21 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 2.79 g 4%
Katı Yağ 0.03 g 0%
Kolestrol 0.1 mg 0%
Sodyum 206.34 mg 9%
Toplam Karbonhidrat 23.48 g 8%
Diyet Lifi 8.5 mg 28%
Protein 14.1 g 28%
Kalsiyum 48.97 mg 5%
Demir 1.48 mg 8%
Potasyum 1059.29 mg 30%
A Vitamini 452.25 IU 9%
B3 Vitamini 0.35 mg 2%
B6 Vitamini 3.5 mg 175%
E Vitamini 0.63 mg 2%
K Vitamini 0.43 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.