Kuru Patlıcan Dolması - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Kuru Patlıcan Dolması

  • Kaç Kişilik: 3
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1390 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 4 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Nane 1 Tatlı Kaşığı
4 Dereotu 7 Dal
5 Kimyon 1 Tutam
6 Maydanoz 7 Dal
7 Yenibahar 1 Tutam
8 Limon Suyu 0.5 Su Bardağı
9 Organik Pirinç 1 Su Bardağı
10 Nar Ekşisi 3 Yemek Kaşığı
11 Kırmızı Biber 1 Tutam
12 Sivri Biber 2 Adet
13 Kurutulmuş Patlıcan 10 Adet
14 Sarımsak 2 Diş
15 Soğan 1 Adet
16 Domates Salcası 1 Yemek Kaşığı
17 Domates Rendesi 2 Adet
18 Domates Rendesi 4 Adet
19 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı Soğan, sarımsak, biber, maydanoz ve dereotunu yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın.

2

Zeytinyağını tencereye dökün ve doğradığınız soğan ve sarımsakları tencereye boşaltın.

3

Tenceredeki karışımı biraz kavurun. Daha sonra pirinci ilave edin. Bu aşamada pirincin pişmesine izin vermeden sadece biraz kavuracağız.

4

Doğramış olduğunuz biberleri de tencerenin içerisine atın.

5

Sırasıyla baharatlardan: yenibahar, nane, kimyon, beyaz toz biberi (veya kırmızı pul biber) tencerenin içerisine atın ve limon suyunu da dökün. Ardından 2 yemek kaşığı nar ekşisini de tencereye boşaltın.

6

Doğramış olduğunuz maydanoz, dereotu ve rendelenmiş domatesi de tencereye ilave edip karıştırmaya devam edin. Biraz karıştırdıktan sonra tencereyi bir kenara alın.

7

Sosunun Hazırlanışı: Bir kabın içerisinde domates salçasını su ile karıştırarak domates sosu hazırlayın. Sos için ayırmış olduğunuz rendelenmiş domateslerin bulunduğu kaba domates sosunu hafif hafif boşaltın ve kalan nar ekşisini ve zeytinyağını da bu kaba ilave edin. Hazırlamış olduğunuz sosu, dolmaları koyacağınız ayrı bir tencereye boşaltın.

8

Dolmaların içerisin patlamaması için çok fazla doldurmayın.

9

Pişirme İçlerini doldurduğunuz bütün dolmaları tencerenin içerisine yerleştirdikten sonra COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı ile dolmaların üzerini örtün. Bu yöntem ile dolmaların kendi buharı ile pişmesini ve aromasını kaybetmemesini sağlarsınız. Dolmaları 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.

10

Servis Pişen dolmaları istediğiniz şekilde servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 463.35 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 14.78 g 22%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Doymamış Yağ 0.14 g 1%
Kolestrol 1.41 mg 0%
Sodyum 461.07 mg 19%
Toplam Karbonhidrat 42.54 g 14%
Diyet Lifi 2.19 mg 7%
Protein 35.7 g 71%
Kalsiyum 66.3 mg 7%
Demir 3.37 mg 19%
Potasyum 1934.56 mg 55%
A Vitamini 7436.79 IU 149%
B1 Vitamini 0.1 mg 7%
B3 Vitamini 3.46 mg 17%
B6 Vitamini 29.84 mg 1492%
E Vitamini 10.76 mg 36%
K Vitamini 77.41 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.