Kuru Dolma - COOK Tüketici Ürünleri

Kuru Dolma

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3042 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 2 Adet
2 Riviera Zeytin Yağı 1 Çay Kaşığı
3 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
4 Toz Şeker 1 Tutam
5 Nane 1 Tutam
6 Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
7 Maydanoz 1 Tutam
8 Pul Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı
9 Baldo Pirinç 3 Su Bardağı
10 Dolma Biber 10 Adet
11 Sivri Biber 2 Adet
12 Kurutulmuş Patlıcan 10 Adet
13 Domates Salcası 2 Çorba Kaşığı
14 Biber Salçası 2 Çorba Kaşığı
15 Kuru Soğan 2 Adet

Yapım Aşamaları

1

kuru patlıcan ve kuru biber kaynayan suda yumşayana kadar pişirilirtüm malzemeler ince ince kıyılır.pirinç yıkanıp tüm malzemeler karıştırılıp.kuruların içi doldurulur.tencereye koyup üzerine suyu verilir.su kaynadıktan sonra altı en kısık ayara getirilir.1 saate yakın pişirilir.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 760.53 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 2.15 g 3%
Doymamış Yağ 0.11 g 1%
Kolestrol 1.52 mg 1%
Sodyum 509.6 mg 21%
Toplam Karbonhidrat 128.04 g 43%
Diyet Lifi 1.16 mg 4%
Protein 46.45 g 93%
Kalsiyum 21.32 mg 2%
Demir 4.05 mg 23%
Potasyum 2000.11 mg 57%
A Vitamini 7055 IU 141%
B1 Vitamini 0.03 mg 2%
B2 Vitamini 0.03 mg 2%
B3 Vitamini 4.88 mg 24%
B6 Vitamini 44.2 mg 2210%
E Vitamini 9.33 mg 31%
K Vitamini 15.76 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.