1
Yemeğimizi yaparken önce krep yapılır.Süt yumurta,un iyice çırpılır içine incecik kıyılmış maydanoz ve dereotu ekleyip yanmaz bit tavada az yağ konularak,bir kepçe dökerek arkalı önlü pişirilir, 10 tane kadar krep çıkar. Diğer tarafta bol sıvıyağda incecik yemeklik doğranmış kuru soğanlar kavrulur içine robottan geçirilmiş kırmızı biberleri,salçayı,pul biberi koyun iyice kavurun,üzerine susamı ilave edin soğumasını bekleyin, cook yağlı kağıdı(pişirme kağıdını)kare bir borcama yayın üzerine tek tek krepleri aralarına biberli harçtan koyup katları bitirin. Üstüne Beşamel sos ve kaşar rendesi döküp fırında 185 derecede 30-35 dk pişirin.Dilim dilim servis yapın.
Beşamel sos: Unu tereyağ ve sıvıyağda kavurun sütü ve tuzu ilave edin iyece çırpın kıvam alınca altını kapatın.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
1148.51 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
485.69 g |
736% |
Katı Yağ |
1.4 g |
7% |
Kolestrol |
4.34 mg |
1% |
Sodyum |
581.24 mg |
24% |
Toplam Karbonhidrat |
24.29 g |
8% |
Diyet Lifi |
0.76 mg |
3% |
Protein |
31.52 g |
63% |
Kalsiyum |
540.78 mg |
54% |
Demir |
2.22 mg |
12% |
Potasyum |
586.05 mg |
17% |
A Vitamini |
2934.33 IU |
59% |
B3 Vitamini |
0.35 mg |
2% |
B6 Vitamini |
3.41 mg |
171% |
B12 Vitamini |
0.6 µg |
0% |
E Vitamini |
22.4 mg |
75% |
K Vitamini |
218.7 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.