1
Derin pişirme tencerenizde kelebek makarnayı haşlayın. Bu esnada diğer tarafta, yemeklik doğranmış soğanı bir yemek kaşığı sıvıyağda az kavurun. Yıkanıp ikiye ya da üçe bölünmüş mantarları da içine ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip, haşlanmış makarnaya ilave edin. Mantarlar ile haşlanmış makarnayı karıştırdıktan sonra, kremayı ekleyin. (Haşlanmış makarnayı sadece süzün, tekrar soğuk suyla yıkamayın). En son minik minik doğranmış maydanozları da ilave ettikten sonra, şöyle bir karıştırıp, servis yapın. Afiyet olsun ……
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
645.31 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
17.24 g |
26% |
Katı Yağ |
5.77 g |
29% |
Kolestrol |
66.56 mg |
22% |
Sodyum |
370.02 mg |
15% |
Toplam Karbonhidrat |
108.6 g |
36% |
Diyet Lifi |
4.28 mg |
14% |
Protein |
19.69 g |
39% |
Kalsiyum |
72.87 mg |
7% |
Demir |
5.17 mg |
29% |
Potasyum |
576.19 mg |
16% |
A Vitamini |
1652.34 IU |
33% |
B1 Vitamini |
1.25 mg |
83% |
B2 Vitamini |
0.5 mg |
29% |
B3 Vitamini |
0.22 mg |
1% |
B6 Vitamini |
2.01 mg |
101% |
E Vitamini |
0.65 mg |
2% |
K Vitamini |
138.13 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.