# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1 Çorba Kaşığı |
2 | Un | 1 Çorba Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
4 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
5 | Limon Suyu | 1 Çorba Kaşığı |
6 | Tereyağ | 30 Gram |
7 | Hardal | 1 Çorba Kaşığı |
8 | Taze Soğan | 2 Adet |
9 | Soğan | 1 Adet |
10 | Krema | 125 Gram |
11 | Et Suyu | 0.25 Su Bardağı |
12 | Kuzu Böbrek | 12 Adet |
Hazırlama: Böbrekleri temizleyip ortadan ikiye bölünüz. 1 orta boy kuru soğanı ince doğrayınız. 2 adet taze soğanı sonradan süslemek için ince kıyınız
Pişirme: Büyük bir tavada, tereyağı ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız. Delikli kapçeyle böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız. Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz. Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz. Ateşin altını kısarak, et suyu ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz. Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz.
Servis: Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ediniz.
Kalori | 196.25 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 7.88 g | 12% |
Katı Yağ | 2.06 g | 10% |
Kolestrol | 61.52 mg | 21% |
Sodyum | 359.08 mg | 15% |
Toplam Karbonhidrat | 3.61 g | 1% |
Diyet Lifi | 0.83 mg | 3% |
Protein | 23.05 g | 46% |
Kalsiyum | 45.82 mg | 5% |
Demir | 4.72 mg | 26% |
Potasyum | 45.16 mg | 1% |
A Vitamini | 634.04 IU | 13% |
B3 Vitamini | 0.07 mg | 0% |
B6 Vitamini | 0.67 mg | 34% |
E Vitamini | 0.33 mg | 1% |
K Vitamini | 0.41 µg | 0% |