Kremalı Kuzu Böbreği - COOK Tüketici Ürünleri

Kremalı Kuzu Böbreği

  • Kaç Kişilik: 12
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2355 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 1 Çorba Kaşığı
2 Un 1 Çorba Kaşığı
3 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
4 Karabiber 1 Çay Kaşığı
5 Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı
6 Tereyağ 30 Gram
7 Hardal 1 Çorba Kaşığı
8 Taze Soğan 2 Adet
9 Soğan 1 Adet
10 Krema 125 Gram
11 Et Suyu 0.25 Su Bardağı
12 Kuzu Böbrek 12 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Böbrekleri temizleyip ortadan ikiye bölünüz. 1 orta boy kuru soğanı ince doğrayınız. 2 adet taze soğanı sonradan süslemek için ince kıyınız

2

Pişirme: Büyük bir tavada, tereyağı ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız. Delikli kapçeyle böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız. Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz. Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz. Ateşin altını kısarak, et suyu ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz. Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz.

3

Servis: Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ediniz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 196.25 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 7.88 g 12%
Katı Yağ 2.06 g 10%
Kolestrol 61.52 mg 21%
Sodyum 359.08 mg 15%
Toplam Karbonhidrat 3.61 g 1%
Diyet Lifi 0.83 mg 3%
Protein 23.05 g 46%
Kalsiyum 45.82 mg 5%
Demir 4.72 mg 26%
Potasyum 45.16 mg 1%
A Vitamini 634.04 IU 13%
B3 Vitamini 0.07 mg 0%
B6 Vitamini 0.67 mg 34%
E Vitamini 0.33 mg 1%
K Vitamini 0.41 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.