
| # | Malzeme | Miktar |
|---|---|---|
| 1 | Zeytin Yağı | 1 Çorba Kaşığı |
| 2 | Un | 1 Çorba Kaşığı |
| 3 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
| 4 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
| 5 | Limon Suyu | 1 Çorba Kaşığı |
| 6 | Tereyağ | 30 Gram |
| 7 | Hardal | 1 Çorba Kaşığı |
| 8 | Taze Soğan | 2 Adet |
| 9 | Soğan | 1 Adet |
| 10 | Krema | 125 Gram |
| 11 | Et Suyu | 0.25 Su Bardağı |
| 12 | Kuzu Böbrek | 12 Adet |
Hazırlama: Böbrekleri temizleyip ortadan ikiye bölünüz. 1 orta boy kuru soğanı ince doğrayınız. 2 adet taze soğanı sonradan süslemek için ince kıyınız
Pişirme: Büyük bir tavada, tereyağı ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız. Delikli kapçeyle böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız. Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz. Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz. Ateşin altını kısarak, et suyu ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz. Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz.
Servis: Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ediniz.
| Kalori | 196.25 | % Günlük Değer ** |
|---|---|---|
| Toplam Yağ | 7.88 g | 12% |
| Katı Yağ | 2.06 g | 10% |
| Kolestrol | 61.52 mg | 21% |
| Sodyum | 359.08 mg | 15% |
| Toplam Karbonhidrat | 3.61 g | 1% |
| Diyet Lifi | 0.83 mg | 3% |
| Protein | 23.05 g | 46% |
| Kalsiyum | 45.82 mg | 5% |
| Demir | 4.72 mg | 26% |
| Potasyum | 45.16 mg | 1% |
| A Vitamini | 634.04 IU | 13% |
| B3 Vitamini | 0.07 mg | 0% |
| B6 Vitamini | 0.67 mg | 34% |
| E Vitamini | 0.33 mg | 1% |
| K Vitamini | 0.41 µg | 0% |