Krem Karamel - COOK Tüketici Ürünleri

Krem Karamel

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3890 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 90 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Toz Şeker 2 Su Bardağı
2 Limon 1 Adet
3 Koyun Sütü 1 Litre
4 Yumurta 6 Adet
5 Vanilya 1 Paket

Yapım Aşamaları

1

Karamelin hazırlanışı: Orta büyüklükte bir tencerede 1 su bardağından biraz az toz şeker, 5 - 6 damla limon suyu ve 2 çorba kaşığı suyu kısık ateşte pişirip, şekeri karamelize edin. Akışkan kıvama geldiğinde karameli cam pyrex tabağın içine dökün. Üzeri için : 6 yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikser ile iyice çırpın. 10 dakika boyunca iyice çırpın. Sonra 1 litre süt ve 1 paket (25 gr.lık) vanilyayı ilave edip bir süre daha çırpmaya devam edin.

2

Pyrex kaba dökmüş olduğunuz karamelin üzerine yukarıdaki çırpılmş malzemeyi dökün. Üzerine tekrar 1 kahve fincanı kadar süt ekleyin. Bu esnada gördüğünüz karışım çok sulu olacaktır, bu sizi telaşlandırmasın. Tüm malzemenin içinde olduğu pyrex kabı, benmari usulu, kendinden daha geniş ve içine su eklenmiş başka bir kabın içine dikkatlice yerleştirin. Daha önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1,5 - 2 saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra, pyrex kabı, servis yapacağınız başka bir kaba hızlıca çevirin. Bu çevirme işlemine hızlı yapmanız gerekiyor, dikkatli olun.. Krem karamel hazırdır, afiyet olsun ...

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 486.36 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 8.93 g 14%
Sodyum 209.94 mg 9%
Toplam Karbonhidrat 59.28 g 20%
Protein 14.15 g 28%
Kalsiyum 243.85 mg 24%
Demir 0.22 mg 1%
Potasyum 321.62 mg 9%
A Vitamini 180.13 IU 4%
B6 Vitamini 0.07 mg 4%
B12 Vitamini 0.75 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.