1
1. Tavuk göğsümüzü önce boyuna ortadan ikiye bölüyoruz daha sonra da parçaları enine ortadan ikiye bölüyoruz.
2. Tavuklarımızı güzelce dövüyoruz.
3. Mantarlarımızı ince ince dilimliyoruz. yaglı kagıda koyup 15 dk 180 derecede pısırıyoruz. Çok fazla öldürmüyoruz mantarlarımızı.
5. pişen mantarımızın üzerine kremayı koyup tavada 10-15 dakika yavaş ateşte pişiriyoruz.
6. Tavamızı ısıtıp yağ koymadan tavuklarımızı pişirmeye başlıyoruz. 20 dakika iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
7. Tavuklar kızarınca mantar krema karısımının ıcıne atıp 5 dakıka pısırıyoruz.
Püre Yapılışı
1. Patateslerimizi haşlıyoruz.
2. Patateslerimizi soyup mutfak robotundan geçiriyoruz.
3. Patateslerimizi tencereye alıp süt ve tereyağımızı ekleyip çok kısık ateşte 15-20 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
en son purenın ustune tavugumuzu koyup servıs edıyoruz.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
369.01 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
50 g |
76% |
Katı Yağ |
11.46 g |
57% |
Kolestrol |
59.85 mg |
20% |
Sodyum |
406.43 mg |
17% |
Toplam Karbonhidrat |
17.35 g |
6% |
Diyet Lifi |
0.5 mg |
2% |
Protein |
9.13 g |
18% |
Kalsiyum |
112.84 mg |
11% |
Demir |
1.57 mg |
9% |
Potasyum |
555.05 mg |
16% |
A Vitamini |
824.26 IU |
16% |
B3 Vitamini |
0.79 mg |
4% |
B6 Vitamini |
0.69 mg |
35% |
B12 Vitamini |
0.02 µg |
0% |
E Vitamini |
2.89 mg |
10% |
K Vitamini |
1.08 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.