Kral Yatagında - COOK Tüketici Ürünleri

Kral Yatagında

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1476 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 60 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
2 Karabiber 1 Çay Kaşığı
3 Tavuk Gögüs 1 Adet
4 Tereyağ 100 Gram
5 Kültür Mantarı 200 Gram
6 Patates 250 Gram
7 Krema 100 Gram
8 İnek Sütü 2 Çay Bardağı
9 Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı
10 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

1. Tavuk göğsümüzü önce boyuna ortadan ikiye bölüyoruz daha sonra da parçaları enine ortadan ikiye bölüyoruz. 2. Tavuklarımızı güzelce dövüyoruz. 3. Mantarlarımızı ince ince dilimliyoruz. yaglı kagıda koyup 15 dk 180 derecede pısırıyoruz. Çok fazla öldürmüyoruz mantarlarımızı. 5. pişen mantarımızın üzerine kremayı koyup tavada 10-15 dakika yavaş ateşte pişiriyoruz. 6. Tavamızı ısıtıp yağ koymadan tavuklarımızı pişirmeye başlıyoruz. 20 dakika iyice kızarana kadar pişiriyoruz. 7. Tavuklar kızarınca mantar krema karısımının ıcıne atıp 5 dakıka pısırıyoruz. Püre Yapılışı 1. Patateslerimizi haşlıyoruz. 2. Patateslerimizi soyup mutfak robotundan geçiriyoruz. 3. Patateslerimizi tencereye alıp süt ve tereyağımızı ekleyip çok kısık ateşte 15-20 dakika karıştırarak pişiriyoruz. en son purenın ustune tavugumuzu koyup servıs edıyoruz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 369.01 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 50 g 76%
Katı Yağ 11.46 g 57%
Kolestrol 59.85 mg 20%
Sodyum 406.43 mg 17%
Toplam Karbonhidrat 17.35 g 6%
Diyet Lifi 0.5 mg 2%
Protein 9.13 g 18%
Kalsiyum 112.84 mg 11%
Demir 1.57 mg 9%
Potasyum 555.05 mg 16%
A Vitamini 824.26 IU 16%
B3 Vitamini 0.79 mg 4%
B6 Vitamini 0.69 mg 35%
B12 Vitamini 0.02 µg 0%
E Vitamini 2.89 mg 10%
K Vitamini 1.08 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.