Kol Böreği - COOK Tüketici Ürünleri

Kol Böreği

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Akdeniz Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 4571 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yoğurt 3 Çorba Kaşığı
2 Un 500 Gram
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Karabiber 1 Tutam
5 Dana Kıyma 500 Gram
6 Soğan 1 Adet
7 Yumurta 2 Adet
8 Margarin 225 Gram
9 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
10 Cook Polietilen Streç Film 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Kıymalı için hazırlanması: Soğanı yemeklik doğradıktan sonra kıyma ile birlikte tavada suyunu çekene kadar pişiriniz. Ocaktan aldıktan sonra tuz, karabiber ilave edip karıştırınız.

2

Hamurun hazırlanması: Oda sıcaklığındaki margarini eritmeden unla biraz kıyın. Sonra 2 yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurdu ve unu ilave ederek yoğurun. Üstünü COOK Polietilen streç film ile örterek buzdolabında 2 saat bekletin. Sonra 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı oval şeklinde açın. Hazırladığınız kıymalı malzemeyi ortaya koyun, rulo olarak sarıp, kapattığınız kısım alta gelecek şekilde COOK Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne yumurta sarısı sürün.

3

Pişirme: Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın. Bu tarifi kıymalı iç yerine peynirli malzeme ile de yapabilirsiniz. Afiyet Olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 571.38 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 35.67 g 54%
Katı Yağ 4.28 g 21%
Doymamış Yağ 4.19 g 42%
Kolestrol 0.52 mg 0%
Sodyum 480.97 mg 20%
Toplam Karbonhidrat 6.9 g 2%
Protein 21.64 g 43%
Kalsiyum 9.79 mg 1%
Demir 0.26 mg 1%
Potasyum 100.35 mg 3%
A Vitamini 1146.97 IU 23%
B3 Vitamini 0.11 mg 1%
B6 Vitamini 1 mg 50%
E Vitamini 2.72 mg 9%
K Vitamini 0.71 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.