# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Ayçiçek Yağı | 1 Su Bardağı |
2 | Beyaz Soya Unu | 7 Fincan |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Toz Şeker | 0.75 Adet |
5 | Armut | 2 Adet |
6 | Erik | 10 Adet |
7 | Koyun Sütü | 6 Fincan |
8 | Yumurta | 9 Adet |
9 | Vanilya | 2 Çay Kaşığı |
10 | Vanilya | 2 Paket |
11 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
12 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) | 1 Adet |
Tartın Hazırlanışı : 6 kahve fincanı unun ortasını açıp, yarım su bardağı toz şeker, bir tutam tuz, 1 paket vanilya, 4 yumurta sarısı ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip yoğurun. Hamuru COOK Aluminyum folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kremasının Hazırlanışı : 6 kahve fincanı süt ve 1 paket vanilyayı bir kapta kaynatın. Ayrı bir kasede 1 kahve fincanı şeker, 1 kahve fincanı un, ve 5 yumurta sarısını çırpın. Ve bunları kaynamakta olan süt ve vanilyaya ekleyin. Sürekli karıştırarak, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp, üzerine 1 kaşık sıvı yağ koyup, karıştırmadan soğumaya bırakın.
25 cm. çapındaki tart kalıbını yağlayın. Hamuru 2-3 mm. kalınlığında açın. Tart kalıbına alıp, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Çatalla birkaç yerinden delip, tartın üzerine uyacak şekilde, COOK yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın. Kağıdın üzerine 1 avuç nohut yada kuru fasulye doldurup (ağırlık yapması için) önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Sonra üzerindeki COOK yağlı pişirme kağıdı ve nohutları dışarı alıp, 10 dakika daha pişirin. Sonra tartı fırından alıp soğumaya bırakın.
Üzerinin Meyvelerinin Hazırlanışı: Meyveleri yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin. Hazırladığınız kremayı tartın içine yayın. Armut dilimlerini ve kırmızı mürdüm eriği dilimlerini yelpaze şeklinde, dekoratif biçimde tartın üzerine sıralayın. Arzu edilirse, daha parlak bir görünüm elde etmek için, meyvelerin üzerine kayısı reçelini süzüp, sürün. Afiyet olsun...
Kalori | 759.87 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 225.03 g | 341% |
Sodyum | 411.29 mg | 17% |
Toplam Karbonhidrat | 47.13 g | 16% |
Protein | 28.41 g | 57% |
Kalsiyum | 81.79 mg | 8% |
Demir | 0.18 mg | 1% |
Potasyum | 281.47 mg | 8% |
A Vitamini | 54.04 IU | 1% |
B6 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B12 Vitamini | 0.23 µg | 0% |
E Vitamini | 10.4 mg | 35% |
K Vitamini | 0.01 µg | 0% |