Kiremit Kebabı - COOK Tüketici Ürünleri

Kiremit Kebabı

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2017 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 90 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 3 Adet
2 Mısır Yağı 3 Çorba Kaşığı
3 Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
4 Dereotu 0.5 Demet
5 Sarımsak 3 Diş
6 Tane Karabiber 1 Çay Kaşığı
7 Cook Yağlı Pişirme Kağıdı 2 Adet
8 Kuru Soğan 3 Adet
9 Az Yağlı Kuzu Kuşbaşı 1 Kilogram
10 Taze Kekik 0.5 Demet
11 Taze Biberiye 0.5 Demet

Yapım Aşamaları

1

Kuzu etlerinin marinesi için Bir kaba küçük küçük doğranmış kuzu eti konur.Sıvıyağ ile soğan, domates,sarımsak,tuz,karabiber eklenip kuzu eti terbiye edilir.

2

Pişirme Fırın 180 derecede ısıtılır.İki kiremit alinir, kiremitlerden biri ters yatırılıp içine etler konarak düzgünce yayılır.Üzeri cook yağlı pişirme kağıdı ile kapatılıp üzerine diğer kiremit konup tepsiye yerleştirilir. Firinda 1,5 saat pisirilir. Firindan kebabi çikartip üstündeki kiremit kaldirilir. Üzerine ince kiyilmis taze kekik,dereotu serpilerek servis yapılır.Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 504.26 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 13.97 g 21%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Kolestrol 0.38 mg 0%
Sodyum 495.91 mg 21%
Toplam Karbonhidrat 6.67 g 2%
Diyet Lifi 2.5 mg 8%
Protein 59.47 g 119%
Kalsiyum 97.83 mg 10%
Demir 3.29 mg 18%
Potasyum 496.79 mg 14%
A Vitamini 2333.08 IU 47%
B1 Vitamini 0.04 mg 3%
B2 Vitamini 0.04 mg 2%
B3 Vitamini 0.75 mg 4%
B6 Vitamini 6.23 mg 312%
E Vitamini 2.27 mg 8%
K Vitamini 1.12 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.