# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 3 Adet |
2 | Mısır Yağı | 3 Çorba Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
4 | Dereotu | 0.5 Demet |
5 | Sarımsak | 3 Diş |
6 | Tane Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
7 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 2 Adet |
8 | Kuru Soğan | 3 Adet |
9 | Az Yağlı Kuzu Kuşbaşı | 1 Kilogram |
10 | Taze Kekik | 0.5 Demet |
11 | Taze Biberiye | 0.5 Demet |
Kuzu etlerinin marinesi için Bir kaba küçük küçük doğranmış kuzu eti konur.Sıvıyağ ile soğan, domates,sarımsak,tuz,karabiber eklenip kuzu eti terbiye edilir.
Pişirme Fırın 180 derecede ısıtılır.İki kiremit alinir, kiremitlerden biri ters yatırılıp içine etler konarak düzgünce yayılır.Üzeri cook yağlı pişirme kağıdı ile kapatılıp üzerine diğer kiremit konup tepsiye yerleştirilir. Firinda 1,5 saat pisirilir. Firindan kebabi çikartip üstündeki kiremit kaldirilir. Üzerine ince kiyilmis taze kekik,dereotu serpilerek servis yapılır.Afiyet olsun.
Kalori | 504.26 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 13.97 g | 21% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Kolestrol | 0.38 mg | 0% |
Sodyum | 495.91 mg | 21% |
Toplam Karbonhidrat | 6.67 g | 2% |
Diyet Lifi | 2.5 mg | 8% |
Protein | 59.47 g | 119% |
Kalsiyum | 97.83 mg | 10% |
Demir | 3.29 mg | 18% |
Potasyum | 496.79 mg | 14% |
A Vitamini | 2333.08 IU | 47% |
B1 Vitamini | 0.04 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.75 mg | 4% |
B6 Vitamini | 6.23 mg | 312% |
E Vitamini | 2.27 mg | 8% |
K Vitamini | 1.12 µg | 0% |