Kirde Kebabı - COOK Tüketici Ürünleri

Kirde Kebabı

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 4517 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 3 Adet
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Kekik 1 Tutam
4 Karabiber 1 Tutam
5 Tereyağ 1.5 Çorba Kaşığı
6 Sivri Biber 5 Adet
7 Kuzu Kuşbaşı 1 Kilogram
8 Yufka 1 Kilogram

Yapım Aşamaları

1

Yufkaları 4 e bölüp,sıcak fırında kurutun.kuzu etini bir tencerede ,üstünü geçecek kadar su koyarak haşlayın.et suyunu çekince,kavurun.ince doğranmış biberleri ilave edin.küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin. hepsini biraz çevirin.tuz,karabiber ve kekiği ilave edin.fırında kuruttuğunuz,yufkaları et suyu ile ıslatın.tepsiyi yağlayın. ıslatılmış yufkaları koyun.yufkanın üzerine az yağ sürüp,etlerin bir kısmını yufkanın üzerine yayın.ikinci yufkayı koyup yağlayın.üzerine yine kavrulmuş etten koyun.. bütün yufkalar için aynı işlemi yapın.en üste yufkayı koyduktan sonra,üzerin yağlayıp,tepsinin üzerine bir tabak oturtun.tepsiyi ateşe koyun ve arada bir kontrol edin.kızarınca tabağın yardımı ile,alt üst edin.gerekirse yanlardan tepsiye yağ ilave edin.ateşten almadan önce ,üzerine çekeceği kadar et suyu dökün.bir süre daha tepsinin üstü kapalı olarak,ateşte tutun.daha sonra sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1129.45 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 21 g 32%
Katı Yağ 1.31 g 7%
Doymamış Yağ 0.26 g 3%
Kolestrol 4.17 mg 1%
Sodyum 347.41 mg 14%
Toplam Karbonhidrat 168.01 g 56%
Diyet Lifi 2.69 mg 9%
Protein 78.2 g 156%
Kalsiyum 49.21 mg 5%
Demir 2.31 mg 13%
Potasyum 527.51 mg 15%
A Vitamini 1519.26 IU 30%
B1 Vitamini 0.04 mg 3%
B2 Vitamini 0.04 mg 2%
B3 Vitamini 0.09 mg 0%
B6 Vitamini 0.44 mg 22%
E Vitamini 1.83 mg 6%
K Vitamini 1.38 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.