Keşkül-ü Fukara - COOK Tüketici Ürünleri

Keşkül-ü Fukara

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2174 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Badem 1 Çay Bardağı
2 Buğday Nişastası 1.5 Yemek Kaşığı
3 Pirinç Unu 4 Yemek Kaşığı
4 Yağlı İnek Sütü 1 Litre
5 Toz Şeker 1 Su Bardağı
6 Dolmalık Fıstık 1 Yemek Kaşığı
7 Antep Fıstığı 1 Tatlı Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Keşkül-ü Fukara Bademleri küçük bir kabın içinde 10 dakika kadar haşlayın, kabuklarını peçete yardımıyla çıkartın ve havanda ezin.Bir su bardağı sütü tencereye alın, içine pirinç ununu ve kaşığı nişastayı ekleyip çırparak eritin.Sütün kalanını tencereye aktarıp, bademleri ve şekeri ekleyin. Karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşan keşküle toz fıstığı ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.Keşkülü kaselere bölüştürün, oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat kadar dinlendirin.Antep fıstığı, hindistan cevizi ve (isteğe bağlı) 1 top dondurma ile servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 543.62 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 17.11 g 26%
Katı Yağ 0.75 g 4%
Sodyum 123 mg 5%
Toplam Karbonhidrat 84.21 g 28%
Diyet Lifi 2.2 mg 7%
Protein 14.94 g 30%
Kalsiyum 376.5 mg 38%
Demir 1.64 mg 9%
Potasyum 387.6 mg 11%
A Vitamini 315 IU 6%
B6 Vitamini 0.04 mg 2%
E Vitamini 0.01 mg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.