Keşkek - COOK Tüketici Ürünleri

Keşkek

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2690 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 45 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 1 Fincan
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Kekik 1 Tutam
4 Karabiber 1 Tutam
5 Tereyağ 1 Çorba Kaşığı
6 Soğan 2 Adet
7 Domates Salcası 1 Çay Kaşığı
8 Buğday 2 Su Bardağı
9 Kuzu Gerdan 0.5 Kilogram

Yapım Aşamaları

1

buğdayı önceden haşlayın.tencereye yemeklik doğranmış soğanı alın ve kavurun. üzerine haşlanmış buğdayı ekleyin.yarım kilo haşlanmış eti didikleyin ve tencereye ilave edin.tahta kaşıkla devamlı dövün. iyice özleşsin.tencereye et suyunu ilave edin. devamlı karıştırarak pişirin.sosu için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını koyun.üzerine salça ,tuz,karabiber ve kekikilave ederek sos elde edin.servis tabağına keşkeği alın,üzerine sos dökerek servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 448.34 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 81.99 g 124%
Katı Yağ 0.59 g 3%
Kolestrol 1.85 mg 1%
Sodyum 224.62 mg 9%
Toplam Karbonhidrat 46.81 g 16%
Diyet Lifi 1.47 mg 5%
Protein 26.81 g 54%
Kalsiyum 37.87 mg 4%
Demir 3.15 mg 18%
Potasyum 116.91 mg 3%
A Vitamini 492.75 IU 10%
B1 Vitamini 0.38 mg 25%
B2 Vitamini 0.08 mg 5%
B3 Vitamini 0.29 mg 1%
B6 Vitamini 2.67 mg 134%
E Vitamini 4.04 mg 13%
K Vitamini 0.92 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.