1
buğdayı önceden haşlayın.tencereye yemeklik doğranmış soğanı alın ve kavurun. üzerine haşlanmış buğdayı ekleyin.yarım kilo haşlanmış eti didikleyin ve tencereye ilave edin.tahta kaşıkla devamlı dövün. iyice özleşsin.tencereye et suyunu ilave edin. devamlı karıştırarak pişirin.sosu için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını koyun.üzerine salça ,tuz,karabiber ve kekikilave ederek sos elde edin.servis tabağına keşkeği alın,üzerine sos dökerek servis yapın.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
448.34 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
81.99 g |
124% |
Katı Yağ |
0.59 g |
3% |
Kolestrol |
1.85 mg |
1% |
Sodyum |
224.62 mg |
9% |
Toplam Karbonhidrat |
46.81 g |
16% |
Diyet Lifi |
1.47 mg |
5% |
Protein |
26.81 g |
54% |
Kalsiyum |
37.87 mg |
4% |
Demir |
3.15 mg |
18% |
Potasyum |
116.91 mg |
3% |
A Vitamini |
492.75 IU |
10% |
B1 Vitamini |
0.38 mg |
25% |
B2 Vitamini |
0.08 mg |
5% |
B3 Vitamini |
0.29 mg |
1% |
B6 Vitamini |
2.67 mg |
134% |
E Vitamini |
4.04 mg |
13% |
K Vitamini |
0.92 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.