Kerevizli Fava - COOK Tüketici Ürünleri

Kerevizli Fava

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 3067 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 10 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Riviera Zeytin Yağı 0.5 Su Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Toz Şeker 0.5 Çorba Kaşığı
4 Dereotu 0.5 Demet
5 Karabiber 1 Tutam
6 Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı
7 Düdüklü Tencere 1 Adet
8 Havuç 2 Adet
9 Soğan 2 Adet
10 Yeşil Zeytin 10 Adet
11 Kuru Bakla 0.5 Kilogram
12 Kereviz 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanış: Kuru baklayı akşamdan ıslatınız. Ertesi gün iç kabukları ayıklandıktan sonra düdüklü tencereye koyunuz. Kuru soğanı 4 parçaya bölün. Kerevizin dış kabuğunu keserek çıkardıktan sonra iri doğrayın. Havuçları da temizledikten sonra iri iri doğrayıp düdüklü tencereye koyunuz.

2

Pişirme: Su, zeytinyağı, tuz, karabiber, şekeri de düdüklü tencereye katıp 10-15 dakika kadar pişiriniz. Ateşten indirdikten sonra süzgeçten geçirip püre haline getiriniz. Bu püreye kıyılmış dereotu atılıp karıştırılır ve tekrar tencereye ateşe koyulur. Bir iki taşım kaynıtılır. Soğumasını bekledikten sonra üzerini dereotu, kırmızıbiber ve yeşil zeytin ile süsleyebilirsiniz.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 383.48 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 35.64 g 54%
Kolestrol 0.06 mg 0%
Sodyum 245.53 mg 10%
Toplam Karbonhidrat 12.8 g 4%
Diyet Lifi 1.6 mg 5%
Protein 7.58 g 15%
Kalsiyum 29.71 mg 3%
Demir 0.84 mg 5%
Potasyum 152.3 mg 4%
A Vitamini 4205.57 IU 84%
B1 Vitamini 0.05 mg 3%
B2 Vitamini 0.04 mg 2%
B3 Vitamini 0.41 mg 2%
B6 Vitamini 2.08 mg 104%
E Vitamini 2.41 mg 8%
K Vitamini 6.02 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.