# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Riviera Zeytin Yağı | 0.5 Su Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Toz Şeker | 0.5 Çorba Kaşığı |
4 | Dereotu | 0.5 Demet |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Limon Suyu | 1 Çorba Kaşığı |
7 | Düdüklü Tencere | 1 Adet |
8 | Havuç | 2 Adet |
9 | Soğan | 2 Adet |
10 | Yeşil Zeytin | 10 Adet |
11 | Kuru Bakla | 0.5 Kilogram |
12 | Kereviz | 1 Adet |
Hazırlanış: Kuru baklayı akşamdan ıslatınız. Ertesi gün iç kabukları ayıklandıktan sonra düdüklü tencereye koyunuz. Kuru soğanı 4 parçaya bölün. Kerevizin dış kabuğunu keserek çıkardıktan sonra iri doğrayın. Havuçları da temizledikten sonra iri iri doğrayıp düdüklü tencereye koyunuz.
Pişirme: Su, zeytinyağı, tuz, karabiber, şekeri de düdüklü tencereye katıp 10-15 dakika kadar pişiriniz. Ateşten indirdikten sonra süzgeçten geçirip püre haline getiriniz. Bu püreye kıyılmış dereotu atılıp karıştırılır ve tekrar tencereye ateşe koyulur. Bir iki taşım kaynıtılır. Soğumasını bekledikten sonra üzerini dereotu, kırmızıbiber ve yeşil zeytin ile süsleyebilirsiniz.
Kalori | 383.48 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 35.64 g | 54% |
Kolestrol | 0.06 mg | 0% |
Sodyum | 245.53 mg | 10% |
Toplam Karbonhidrat | 12.8 g | 4% |
Diyet Lifi | 1.6 mg | 5% |
Protein | 7.58 g | 15% |
Kalsiyum | 29.71 mg | 3% |
Demir | 0.84 mg | 5% |
Potasyum | 152.3 mg | 4% |
A Vitamini | 4205.57 IU | 84% |
B1 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.41 mg | 2% |
B6 Vitamini | 2.08 mg | 104% |
E Vitamini | 2.41 mg | 8% |
K Vitamini | 6.02 µg | 0% |