Kereviz Salatası - COOK Tüketici Ürünleri

Kereviz Salatası

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 604 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Yoğurt 2 Çorba Kaşığı
2 Sızma Zeytin Yağı 1 Çorba Kaşığı
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Karabiber 1 Tutam
5 Mayonez 1 Tatlı Kaşığı
6 Ceviz 10 Diş
7 Sarımsak 3 Diş
8 Limon 1 Adet
9 Portakal 1 Adet
10 Kereviz 2 Adet

Yapım Aşamaları

1

Cevizler mümkünse kabuklu ceviz küçük parçalara ayırılır. Sarımsaklar havanda dövülerek 2 kaşık yoğurt ve 1 kaşık mayonez ile karıştırılır. Kerevizler rendelenir. İçerisine bir limonun suyu konularak kararmaması için bekletilir. Portkal küp şeklinde doğranır sonra tüm malzemler karıştırılır. Kereviz yapraklarını salatanızı süslemek için kullanabilirsiniz. Afiyet olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 151.05 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 4.97 g 8%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Kolestrol 1.13 mg 0%
Sodyum 382.31 mg 16%
Toplam Karbonhidrat 17.07 g 6%
Diyet Lifi 1.1 mg 4%
Protein 8.7 g 17%
Kalsiyum 44.14 mg 4%
Demir 0.46 mg 3%
Potasyum 30.61 mg 1%
A Vitamini 284.69 IU 6%
B6 Vitamini 0.12 mg 6%
E Vitamini 0.2 mg 1%
K Vitamini 19.84 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.