Kereviz Çorbası - COOK Tüketici Ürünleri

Kereviz Çorbası

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 378 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 1.5 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Tutam
3 Limon Suyu 1 Adet
4 Su 5 Su Bardağı
5 Tereyağ 1 Çorba Kaşığı
6 Kereviz 5 Adet
7 Pastörize Süt 1.5 Su Bardağı

Yapım Aşamaları

1

kerevizler soyulduktan sonra kararmamaları için limon suyu ile ovulur.sonra rendelenir.bir tencereye tereyağ konur .eridikten sonra un ilave edilir.1-2 dakika kavrulur.süt ve su tencereye ilave edilir.çırpıcı ile çırpılır.son olarak kerevizler ve tuz katılıp 15 dakika karıştırılarak pişirilir.isteğe bağlı olarak kerviz yaprağı ile süslenerek servis yapılır.afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 94.57 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 4.11 g 6%
Katı Yağ 0.86 g 4%
Kolestrol 2.65 mg 1%
Sodyum 505.98 mg 21%
Toplam Karbonhidrat 8.6 g 3%
Diyet Lifi 2.5 mg 8%
Protein 4.03 g 8%
Kalsiyum 161.4 mg 16%
Demir 0.34 mg 2%
Potasyum 115.85 mg 3%
A Vitamini 838.83 IU 17%
B6 Vitamini 0.16 mg 8%
E Vitamini 0.51 mg 2%
K Vitamini 45.94 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.