1
kerevizler soyulduktan sonra kararmamaları için limon suyu ile ovulur.sonra rendelenir.bir tencereye tereyağ konur .eridikten sonra un ilave edilir.1-2 dakika kavrulur.süt ve su tencereye ilave edilir.çırpıcı ile çırpılır.son olarak kerevizler ve tuz katılıp 15 dakika karıştırılarak pişirilir.isteğe bağlı olarak kerviz yaprağı ile süslenerek servis yapılır.afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
94.57 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
4.11 g |
6% |
Katı Yağ |
0.86 g |
4% |
Kolestrol |
2.65 mg |
1% |
Sodyum |
505.98 mg |
21% |
Toplam Karbonhidrat |
8.6 g |
3% |
Diyet Lifi |
2.5 mg |
8% |
Protein |
4.03 g |
8% |
Kalsiyum |
161.4 mg |
16% |
Demir |
0.34 mg |
2% |
Potasyum |
115.85 mg |
3% |
A Vitamini |
838.83 IU |
17% |
B6 Vitamini |
0.16 mg |
8% |
E Vitamini |
0.51 mg |
2% |
K Vitamini |
45.94 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.