# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Toz Şeker | 2 Su Bardağı |
2 | Su | 2 Su Bardağı |
3 | Limon Suyu | 2 Tatlı Kaşığı |
4 | Un | 2 Su Bardağı |
5 | Karbonat | 0.5 Tatlı Kaşığı |
6 | Yumurta | 2 Adet |
7 | Margarin | 5 Yemek Kaşığı |
8 | Tuzsuz Taze Beyaz Peynir | 3.5 Dilim |
9 | Kaymak | 1 Fincan |
Kemalpaşa Tatlısı 1- Şerbeti hazırlamak için; Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 kere daha fokurdatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2- Peyniri rendeleyin. İki kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu eleyip geniş bir tepsiye alın. Ortasını açıp yumurta ve karbonat ekleyin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış dört yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.
3- Hamuru on sekiz parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlı kağıtlı fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecede ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.
4- Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Soğuyunca kaymak ile süsleyip servis yapın.
Kalori | 903.25 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 12.41 g | 19% |
Katı Yağ | 1.9 g | 10% |
Doymamış Yağ | 1.86 g | 19% |
Sodyum | 227.31 mg | 9% |
Toplam Karbonhidrat | 110.24 g | 37% |
Diyet Lifi | 0.03 mg | 0% |
Protein | 14.11 g | 28% |
Kalsiyum | 9.07 mg | 1% |
Demir | 0.07 mg | 0% |
Potasyum | 104.13 mg | 3% |
A Vitamini | 446.38 IU | 9% |
E Vitamini | 1.13 mg | 4% |
K Vitamini | 0.01 µg | 0% |