Kelle Çorbası Bol Sarmısaklı - COOK Tüketici Ürünleri

Kelle Çorbası Bol Sarmısaklı

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 339 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 90 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Çorba Kaşığı
2 Feslegen 4 Adet
3 Su 2 Litre
4 Sarımsak 1 Diş
5 Soğan 1 Adet
6 Kuzu Kelle 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

kelleleri iyicem haşla ve iyicem pişir ve irili ufaklı parçala tencere koy suyunu fazla degil göz kararı koykaynasın birtaraftan küçüktavada srmısak ve bibersalçasını kavur kaynayan kele suyundan 1 kepçe dök karıstırıp tencerenin içine dök kaynat iyicem özleştir tatalandır ye

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 56.66 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 2.32 g 4%
Kolestrol 0.04 mg 0%
Sodyum 663.45 mg 28%
Toplam Karbonhidrat 2.87 g 1%
Diyet Lifi 0.02 mg 0%
Protein 7.72 g 15%
Kalsiyum 159.92 mg 16%
Demir 2.8 mg 16%
Potasyum 81.26 mg 2%
A Vitamini 187.6 IU 4%
B3 Vitamini 0.15 mg 1%
B6 Vitamini 1.34 mg 67%
E Vitamini 0.25 mg 1%
K Vitamini 0.02 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.