1
keledoş yemeği içi malzemeler
Kavurma eti 1kg
1su bardağı nohut
1 su bardağı den(Döğme)
yarım su bardağı yeşil mercimek
İki avuç ak pancar
3 yemek kaşığı tere yağı
2 su bardağı kurut
keledoş yemeği yapılışı
Nohut ve aşurelik buğday bir gün evelden suda bekletilir bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Pişmesine yakın yeşil mercimek konur, hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur. 10-15 dakika kaynatılır. Malzeme iyice pişer, ezilmiş kurut (geşk)kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan indirilir, üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır.
Van’ın en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, Baharat ağırlıklı ister acılı ister acısız yenilen keledoş Van halkının vazgeçilmez yemeklerindendir.
05438205251edip usta....
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
0.00 |
% Günlük Değer ** |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.