Kefirli Çörek - COOK Tüketici Ürünleri

Kefirli Çörek

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 4556 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
2 Kefir 2 Su Bardağı
3 Un 4 Su Bardağı
4 Kekik 2 Dal
5 Çörek Otu 1 Çorba Kaşığı
6 Kişniş 1 Çorba Kaşığı
7 Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
8 Yağlı İnek Sütü 1 Su Bardağı
9 Yumurta 2 Adet
10 Yeşil Zeytin 1.5 Su Bardağı
11 Yaş Maya (gram) 40 Gram
12 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı: Mayayı ılık sütte eritin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, yumurta, zeytinyağı ve kefir ekleyip karıştırın. Kekik, pulbiber, çörek otu, kişniş ve çekirdekleri çıkmış zeytin ilave edip karıştırın.

2

Pişirme ve Servis: Tepsiye COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı serip hamuru tepsiye alın. Elinizle yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip ılık olarak servis edin. Afiyet Olsun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 569.61 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 20.68 g 31%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Sodyum 66.16 mg 3%
Toplam Karbonhidrat 16.6 g 6%
Diyet Lifi 0.1 mg 0%
Protein 15.49 g 31%
Kalsiyum 103.92 mg 10%
Demir 1.81 mg 10%
Potasyum 93.14 mg 3%
A Vitamini 50.51 IU 1%
E Vitamini 1.83 mg 6%
K Vitamini 0.76 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.