# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
2 | Kefir | 2 Su Bardağı |
3 | Un | 4 Su Bardağı |
4 | Kekik | 2 Dal |
5 | Çörek Otu | 1 Çorba Kaşığı |
6 | Kişniş | 1 Çorba Kaşığı |
7 | Pul Kırmızıbiber | 1 Çay Kaşığı |
8 | Yağlı İnek Sütü | 1 Su Bardağı |
9 | Yumurta | 2 Adet |
10 | Yeşil Zeytin | 1.5 Su Bardağı |
11 | Yaş Maya (gram) | 40 Gram |
12 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanışı: Mayayı ılık sütte eritin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, yumurta, zeytinyağı ve kefir ekleyip karıştırın. Kekik, pulbiber, çörek otu, kişniş ve çekirdekleri çıkmış zeytin ilave edip karıştırın.
Pişirme ve Servis: Tepsiye COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı serip hamuru tepsiye alın. Elinizle yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip ılık olarak servis edin. Afiyet Olsun
Kalori | 569.61 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 20.68 g | 31% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Sodyum | 66.16 mg | 3% |
Toplam Karbonhidrat | 16.6 g | 6% |
Diyet Lifi | 0.1 mg | 0% |
Protein | 15.49 g | 31% |
Kalsiyum | 103.92 mg | 10% |
Demir | 1.81 mg | 10% |
Potasyum | 93.14 mg | 3% |
A Vitamini | 50.51 IU | 1% |
E Vitamini | 1.83 mg | 6% |
K Vitamini | 0.76 µg | 0% |