# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 3.5 Su Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Çorba Kaşığı |
3 | Toz Şeker | 1 Yemek Kaşığı |
4 | Su | 0.5 Çay Bardağı |
5 | Tereyağ | 0.5 Su Bardağı |
6 | Yağlı İnek Sütü | 0.5 Su Bardağı |
7 | İnstant Kuru Maya (gram) | 10 Gram |
8 | Haşhaş Tohumu | 1 Çay Kaşığı |
9 | Keçiboynuzu (harnup) Pekmezi | 1 Yemek Kaşığı |
10 | Keçiboynuzu (harnup) Pekmezi | 1 Yemek Kaşığı |
11 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Hamurun Hazırlanması: Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın. Su süt, 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi, tuz, şeker, eritilmiş tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini COOK Polietilen Streç Film ile örtüp 1 saat mayalandırın. Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde ve farklı şekillerde dizin. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin.
Pişirme: 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi ile yarım çay bardağı suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kalori | 2817.03 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 62.6 g | 95% |
Katı Yağ | 34.3 g | 172% |
Kolestrol | 106 mg | 35% |
Sodyum | 4389.13 mg | 183% |
Toplam Karbonhidrat | 104.71 g | 35% |
Protein | 80.75 g | 162% |
Kalsiyum | 253.15 mg | 25% |
Demir | 11.67 mg | 65% |
Potasyum | 241.52 mg | 7% |
A Vitamini | 1824 IU | 36% |
B6 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
E Vitamini | 1.63 mg | 5% |