Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek - COOK Tüketici Ürünleri

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek

  • Kaç Kişilik: 1
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Kahvaltı
  • Kalori: 2817 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 90 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 3.5 Su Bardağı
2 Sofra Tuzu 1 Çorba Kaşığı
3 Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı
4 Su 0.5 Çay Bardağı
5 Tereyağ 0.5 Su Bardağı
6 Yağlı İnek Sütü 0.5 Su Bardağı
7 İnstant Kuru Maya (gram) 10 Gram
8 Haşhaş Tohumu 1 Çay Kaşığı
9 Keçiboynuzu (harnup) Pekmezi 1 Yemek Kaşığı
10 Keçiboynuzu (harnup) Pekmezi 1 Yemek Kaşığı
11 Cook Polietilen Streç Film 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hamurun Hazırlanması: Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın. Su süt, 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi, tuz, şeker, eritilmiş tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini COOK Polietilen Streç Film ile örtüp 1 saat mayalandırın. Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde ve farklı şekillerde dizin. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin.

2

Pişirme: 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi ile yarım çay bardağı suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 2817.03 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 62.6 g 95%
Katı Yağ 34.3 g 172%
Kolestrol 106 mg 35%
Sodyum 4389.13 mg 183%
Toplam Karbonhidrat 104.71 g 35%
Protein 80.75 g 162%
Kalsiyum 253.15 mg 25%
Demir 11.67 mg 65%
Potasyum 241.52 mg 7%
A Vitamini 1824 IU 36%
B6 Vitamini 0.01 mg 1%
E Vitamini 1.63 mg 5%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.