# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Ezine Keçi Peyniri | 200 Gram |
2 | Zeytin Yağı | 2 Çorba Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Karabiber | 1 Tutam |
5 | Kıvırcık Marul | 1 Adet |
6 | Hardal | 2 Çay Kaşığı |
7 | Ceviz | 100 Gram |
8 | Sarımsak | 4 Diş |
9 | Limon | 1 Adet |
10 | Dilimli Tost Ekmeği | 8 Dilim |
11 | Nar Sirkesi | 2 Çorba Kaşığı |
12 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Hazırlanışı: İlk önce peyniri hazırlıyoruz. Keçi peynirini ve hardalı bir kapta iyice karıştırın. Karışımı, COOK Polietilen Streç Film ile sarın ve rulo haline getirin. Kenarlarını da kıvırdıktan sonra 5 dakika derin dondurucuda bekletin. Streç film peynirinizin daha iyi şekil almasını ve daha rahat kesilmesini sağlayacaktır.
Ekmeklerin sert kenarlarını kesin ve küp küp doğrayın. Tavaya bir miktar zeytinyağı, kekik, nane ve pulbiber ekleyerek doğradığınız ekmekleri kızartın.
Salata kasesinin içine göbek marulu doğrayın ve üzerine cevizi, zeytinleri, tuzu, karabiberi, sirkeyi ve zeytinyağını ekleyin ve limon sıkın. Kızarttığınız ekmekleri de salatanın üzerine ekleyin.
Servis: Son olarak derin dondurucudan çıkardığınız peyniri dilimleyip salataya ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalori | 406.66 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 23.52 g | 36% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Sodyum | 337.91 mg | 14% |
Toplam Karbonhidrat | 50.81 g | 17% |
Diyet Lifi | 2.04 mg | 7% |
Protein | 18.79 g | 38% |
Kalsiyum | 186.97 mg | 19% |
Demir | 3.86 mg | 21% |
Potasyum | 37.45 mg | 1% |
A Vitamini | 2392.91 IU | 48% |
B1 Vitamini | 0.27 mg | 18% |
B2 Vitamini | 0.33 mg | 19% |
B6 Vitamini | 0.63 mg | 32% |
B12 Vitamini | 1.15 µg | 0% |
E Vitamini | 0.73 mg | 2% |
K Vitamini | 1.78 µg | 0% |