# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Ezine Keçi Peyniri | 200 Gram |
2 | Kuş Üzümü | 2 Çorba Kaşığı |
3 | Tavuk Gögüs | 500 Gram |
4 | Su | 500 Mililitre |
5 | Tereyağ | 75 Gram |
6 | Ceviz | 100 Gram |
7 | Kurutulmuş Domates | 10 Adet |
8 | Ispanak | 600 Gram |
9 | Taze Soğan | 1 Demet |
10 | Soğan | 2 Adet |
11 | Biber Salçası | 50 Gram |
12 | Krema | 200 Mililitre |
13 | Labne Peynir | 100 Gram |
14 | Cook Fırın Torbası Küçük Boy | 1 Adet |
15 | Polenta Unu | 1 Adet |
Sosun Hazırlanması 1. İlk olarak sosumuzu hazırlamak için biber salçasını az miktar suda açarak, inceltiyoruz. Daha sonra bu karışıma 2 yemek kaşığı kadar zeytin yağı ilave ederek güzelce karıştırıyoruz.
Tavukların Hazırlanması 2. Sosumuzu hazırladıktan sonra tavuk göğüslerinin kalın kısımlarından dikkatli bir şekilde yırtmadan incelterek dolgu malzemelerini koyabileceğimiz bir cep açıyoruz. 3. Tavuklarımızı hazırladıktan sonra iç kısımlarını hafifçe tuzlayarak kenara alıyoruz.
İç Harcın Hazırlanlanması 4. Yeşil soğanları ve kurutulmuş domatesi ince ince kıydıktan sonra keçi peyniri ve dövülmüş cevizi de ilave ederek, biraz taze çekilmiş karabiber ilave ediyoruz. ** Bu aşamada keçi peynirini çatalla ezmek yerine rendelerseniz daha homojen bir karışım elde edebilirsiniz.
Tavukların Doldurulması 5. Tuzladığımız tavuklarımızı düz bir zemine aldıktan sonra, harcımızı koymadan önce iç kısımlarına hazırladığımız sostan bir miktar sürüyoruz. 6. Daha sonra hazırladığımız karışımdan 2-3 yemek kaşığı kadar koyduktan sonra, 1 çay kaşığı kadar tereyağını ilave edip tavuklarımızı poğaça yapar gibi kapatıyoruz. ** Tavukların açılmaması için uç kısımlarından kürdan ile tutturmanız önerilir.. (:
Tavukların Fırınlanması 7. Tüm tavukları hazırladıktan sonra, tavukların dış kısımlarını kalan sosumuza bulayıp, fırın poşetine güzelce yerleştiriyoruz. ** Fırın poşetini kullanmadan önce içini biraz unlamanız tavukların pişerken poşete yapışmasnı engelleyecektir. 8. Daha sonra fırın poşetini bir kaç yerinden delerek, fırına veriyoruz.
Ispanağın Hazırlanması 9. Julyen şeklinde doğradığımız soğanları, zeytinyağı ve şeker ilave ederek pembeleşene kadar kavuruyoruz. 10. Ispanakların saplarını da soğanlara ilave ederek biraz yumuşamalarını sağlıyoruz. 11. Daha sonra ıspanakların yapraklarını hiç doğramadan bütün olarak atıyoruz. ** Yapraklar çok büyükse ikiye bölebilirsiniz. 12. Ispanaklarda piştikten sonra 1 yemek kaşığı krema ve 2 yemek kaşığı kuş üzümü de ilave edip ocaktan alıyoruz. ** Bu aşamada tuz ile tatlandırabilirsiniz.
Polentanın Hazırlanması 13. Tuz ilave ettiğimiz suyu kaynama noktasına helene kadar ısıtıyoruz. 14. Polenta ununu ilave edip, topaklanmaması için sürekli olarak karıştırıyoruz. 15. Daha sonra ısıyı çok düşük ayara getirerek, yağı ilave edip arada karıştırarak 20dk kadar pişiriyoruz. 16. Ocaktan aldıktan sonra da peynir ve isteğe göre tuz ilave ediyoruz.
Sunum Polenta, Ispanak ve Tavuk ile dilediğimiz bir sunum hazırlıyoruz. Afiyet olsun..! (:
Kalori | 1726.81 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 123.14 g | 187% |
Katı Yağ | 24.36 g | 122% |
Kolestrol | 174.85 mg | 58% |
Sodyum | 303.58 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 38.4 g | 13% |
Diyet Lifi | 1.33 mg | 4% |
Protein | 109.12 g | 218% |
Kalsiyum | 202.57 mg | 20% |
Demir | 6.37 mg | 35% |
Potasyum | 2792.63 mg | 80% |
A Vitamini | 11553.58 IU | 231% |
B3 Vitamini | 7.36 mg | 37% |
B6 Vitamini | 67.6 mg | 3380% |
B12 Vitamini | 1.5 µg | 0% |
E Vitamini | 13.6 mg | 45% |
K Vitamini | 0.18 µg | 0% |