# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 1 Adet |
2 | Yoğurt | 2 Su Bardağı |
3 | Un | 2 Su Bardağı |
4 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
5 | Tatlı Kırmızıbiber | 1 Tatlı Kaşığı |
6 | Su | 0.5 Su Bardağı |
7 | Tereyağ | 125 Gram |
8 | Dana Kıyma | 200 Gram |
9 | Sivri Biber | 1 Adet |
10 | Sarımsak | 4 Diş |
11 | Soğan | 1 Adet |
12 | Domates Salcası | 1 Tatlı Kaşığı |
13 | İnstant Kuru Maya (gram) | 1 Çay Kaşığı |
14 | Pastörize Süt | 1 Çay Bardağı |
Hamurun Hazırlanışı: Un, maya, tuz ve su bir kapta karıştırılıp, yoğurulur. Poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur elde edilir. Yaklaşık 45 dk-1 saat mayalanmaya bırakılır.
Kıymanın Hazırlanışı: 125 gr tereyağı bir tavada eritilir. Önce soğan, daha sonra biber ve kıyma sırasıyla eklenerek kavrulur. Salça ilave edilir. Bir süre daha kavrulup küçük şekilde doğranmış domatesler, ayrıca tuz ve kırmızı biber eklenir. En son olarak süt ilave edilir ve bir süre karıştırılarak pişirilir.
Servise Hazırlanışı: Mayalanan hamur 6'ya bölünerek top şekli verilir. Her bir parça oklava yardımıyla yaklaşık 20cm çapında daire şeklinde açılır. Teflon tavada yağ konmadan tek tek arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Pişen 6 adet hamur (şebit) aralarına kıymalı sostan yayılarak (en üste de kıymalı sos yayılacak şekilde) üst üste konur. Dört parçaya bölünür. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir.
Kalori | 911.33 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 42.88 g | 65% |
Katı Yağ | 14.3 g | 72% |
Doymamış Yağ | 0.07 g | 1% |
Kolestrol | 61.66 mg | 21% |
Sodyum | 594.94 mg | 25% |
Toplam Karbonhidrat | 28.18 g | 9% |
Diyet Lifi | 0.93 mg | 3% |
Protein | 38.43 g | 77% |
Kalsiyum | 253.6 mg | 25% |
Demir | 1.94 mg | 11% |
Potasyum | 397.13 mg | 11% |
A Vitamini | 1681.01 IU | 34% |
B1 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B3 Vitamini | 0.33 mg | 2% |
B6 Vitamini | 2.91 mg | 146% |
E Vitamini | 1.83 mg | 6% |
K Vitamini | 0.15 µg | 0% |