Kayısı Dolması - COOK Tüketici Ürünleri

Kayısı Dolması

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 2618 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 25 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Kayısı 30 Adet
2 Pirinç 1 Kahve Fincanı
3 Dana Kıyma 1 Çorba Kaşığı
4 Soğan 1 Adet
5 Taze Nane 1 Demet
6 Nane 1 Çorba Kaşığı
7 Limon Suyu 1 Adet
8 Sıvı Yağ 1 Kahve Fincanı
9 Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
10 Karabiber 1 Çay Kaşığı
11 Tarçın 1 Çay Kaşığı
12 Cook Fırın Torbası Büyük Boy 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Kayısılı Dolma Tencerenin altını orta ateşte yakın ve 2 yemek kaşığı yağ ekleyin, üzerine doğranmış soğanları ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar kavurun.

2

Bu arada önceden haşlanmış kayısıların içini açın. Ocakta iyice yumuşayan soğanın içine karabiber, nane, tarçın ve tuzu atıp biraz karıştırın. Daha sonra kıyma ve pirinci de ekleyip 3-4 dakika kavurun ve kenara alın.

3

Fırınınızın derecesini 180'e alın ve ısınmaya bırakın. Fırın tepsinizin üstüne fırın poşetini koyun, içini açtığınız kayısılara kaşık yardımıyla harçtan ekleyip fırın poşetinin içine yerleştirin.

4

Bütün kayısıların içini doldurduktan sonra üzerine yarım su bardağı su ekleyin.

5

Poşetin ağzını klipsle kapatın ve üzerine bıçak yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

6

Piştikten sonra poşetin üstünü kesin, çatal yardımıyla servis tabağına 4-5 tane koyun.

7

Naneleri minik doğrayıp üzerine serpiştirin. Dolmaların yanına bir limon dilimi koyun. Üzerine bir kaç damla da limon sıktıktan sonra servise sunabilirsiniz, afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 654.74 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 115.04 g 174%
Kolestrol 0.06 mg 0%
Sodyum 243.46 mg 10%
Toplam Karbonhidrat 153.87 g 51%
Protein 69.28 g 139%
Kalsiyum 2.88 mg 0%
Demir 0.34 mg 2%
Potasyum 86.05 mg 2%
A Vitamini 283.12 IU 6%
B3 Vitamini 0.22 mg 1%
B6 Vitamini 2 mg 100%
E Vitamini 5.58 mg 19%
K Vitamini 1.04 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.